OSLO: – Jeg har aldri gjort så store endringer i treningsopplegget fra én sesong til en annen, innrømmer Grødum overfor fvn.no.

Etter den fantastiske 2004/05-sesongen, da arendalitten var verdens beste langdistanseløper, har pilen kun pekt nedover. Sist vinter var teknikken fra glansdagene var totalt fraværende for Sørlandets eneste reelle kandidat til Vancouver-OL i 2010. Derfor besluttet 31-åringen allerede i mars at tiden var inne for store endringer i forberedelsene til årets sesong.

Kaggestad-hjelp

– Johan Kaggestad, som har ansvaret for utholdenhet på Olympiatoppen, kom med ideen om at jeg skulle legge vekt på stabilitet-, balanse— og bevegelighetstrening denne sommeren. Det er noe jeg aldri har satt i system før, men som forhåpentligvis skal gi utslag i bedre og ikke minst mer stabil teknikk, sier Grødum.

De siste fire månedene har Grødum gjennomført flere balanseøkter hver uke. I tillegg har han prioritert styrke i regionen rundt mage, rygg og hofter.

– Målet har vært en mer solid stabiliseringsmuskulatur, sier Grødum, som mener treningsendringene har båret frukter.

– Alle ser veldig bra ut, men det er først når vi kommer på is om tre uker at de virkelige svarene kommer.

Ikke slutt likevel?

– Er du avhengig av positive svar med en gang da, for ikke å gå på en mental knekk?

– Det vil definitivt være en fordel om endringene gir umiddelbar effekt. Jeg innrømmer at jeg er spent, sier Grødum, som tidligere har sagt at OL i Vancouver til vinteren er hans endepunkt som skøyteløper.

Nå åpner han for likevel å fortsette karrieren.

– Jeg er ikke lenger så bastant på at dette er min siste sesong. Dersom det går bra til vinteren, kan det bli vanskelig å legge opp, og VM i ny hall i Inzell i 2011 frister, sier Grødum.