MANDAL: Knivstikkingen skjedde på Skinnsnes i Mandal sent onsdag kveld, og politiet har i løpet av natta jaktet på den antatte gjerningspersonen.

— Ingen er så langt pågrepet, men vi har en navngitt mistenkt. Han løp fra stedet like etter hendelsen, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon, til fvn.no.

Ukjent motiv

Så langt er det uklart hva som ligger bak knivstikkingen, men både offer og mannen som er mistenkt for ugjerningen er kjent av politiet.

— Nå skal etterforskere ut for å hente inn fire eller fem vitner og øvrige beboere i boligkomplekset hvor dette fant sted. De skal avhøres i tur og orden, og vi forventer å finne ut hva som er foranledning og hendelsesforløpet, sier Gabrielsen.

Offeret skal ha blitt stukket med kniv i halsen.

— Personen som ble stukket fremstår som alvorlig stikkskadet, sier Gabrielsen. Politisjefen har informasjon om at 27-åringen skal ha blitt stukket i halsen, men legger til at han ikke har fått en fullstendig medisinsk rapport.

På leting i natt

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) varslet politiet om knivstikkingen klokka 23.16. Allerede ved midnatt ble offeret kjørt inn til akuttmottaket i Kristiansand. I løpet av natta har mannen vært under behandling og tilstanden betegnes i morgentimene som uforandret - alvorlig og stabil.

— Den skadede er under behandling, sa vakthavende lege på kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, Linn Nymo, til fvn.no klokken 02.10. Uniformerte og sivilie enheter fra politiet var i natt på jakt etter den antatte gjerningsmannen, men foreløpig er ingen pågrepet. Gabrielsen tror at vitner på stedet kan ha informasjon om hva som er bakgrunnen for hendelsen.

— Det var flere vitner på stedet og vi har en oppfatning av at de kan kjenne til foranledningen, sier Gabrielsen.

Det ble gjennomført krimtekniske undersøkelser på stedet i natt.

Har du tips til våre nyhetssaker? Ring 03811 eller send oss en mail på:

nett@fvn.no