KRISTIANSAND: Agder Styling og Kristiansand Gatebilklubb arrangerer også i år arrangementet "Vårcruising", hvor styla biler og vanlige biler kjører i en kortesje fra Rige, gjennom Kvadraturen, over Lund og tilbake til Rige.

– Vi skal få Kristiansand Gatebilklubb til å sette standard når det gjelder cruising i Norge, forteller Agnar Johannesen i Agder Styling, til fvn.no.

Under et arrangement i Rigetjønnveien i forkant av kortesjen skal bilmodifiseringsverkstedet Custom Cars fra Lillesand vise fram noen av sine svært biler, i tillegg til en del andre aktiviteter.

Venter 200 biler

Under årets arrangement gjester en helt spesiell styla BMW med tusen hestekrefter fra Sverige arrangement. Lokale styla biler fra landsdelen deltar også i årets første cruising på Sørlandet.

Bilene som deltar må ikke melde seg på og det er derfor uklart hvor mange biler som kommer til å delta under arrangementet. Ifølge arrangørene vil trolig rundt et par hundre biler delta.

– Dette er noe utenom det vanlige og mest for dem som er bilinteresserte. Biler med alt fra 50 til 1000 hester skal delta, så er du litt bilinteressert så er det mye å se på, sier Johannesen.

Godtar ikke kortesje

Leder for ordensavdelingen ved Kristiansand politistasjon, Hans Kristian Sødal, mottok torsdag søknaden. Han godtar ikke at rånerne stopper trafikken for alle andre.

– Vi har gitt beskjed om at de må forholde seg til regler, lover og forskrifter, forteller Sødal.

Det blir dermed ingen lukket kortesje lørdag.

– Vi vil ikke forhåndsannonsere vårt opplegg, men det er klart at vi holder øye med denne type arrangementer, sier Sødal.

Biler som ikke holder tekniske krav kan dermed bli nektet å kjøre gjennom byen.

Etter planen skal arrangementet starte lørdag klokka 14 i Rigetjønnveien.

Skal du delta? Send bilde av din bil til tips@fvn.no eller som mms til 03811 — og få bilen med i vår bildeserie.