KRISTIANSAND: — En varetektsfengsling kan være siste utvei for å få stoppet gutten, men jeg vil ikke binde meg til hva vi skal gjøre. Det sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff til fvn.no etter at politiet i går formiddag pågrep en 15 år gammel barnevernsgutt.

Gutten er nå fylt 15 år, og kan dermed settes i varetekt. Siden han fylte år nå i helgen, har han rukket å pådra seg siktelse for 11 straffbare forhold.

De siste dagene har han vært på rømmen fra en institusjon på Rykene. I natt var han hjemme hos sin mor i Tveit i Kristiansand, før han fant det for godt å fordufte igjen.

Stakk i natt

Klokka 03.30 i natt mistenkes han for å ha stjålet en bil i Topdalsveien, etter at moren meldte fra til politiet at sønnen hadde stukket av gårde.

07.17: Mistenkt for biltyveri på Tveit

07.24: Forsøk på å stjele ny bil

07.30: fikk politiet melding om at det var stjålet en del ting fra en bolig i Fosseveien, og at bilnøkler og en bil var forsvunnet.

07.45: Et kvarter senere kommer det meling om innbruddsforsøk i en låve i Fosseveien, og forsøk på biltyveri. En som meldte fra om tyveriet forsøkte å holde gutten, men han klarte å stikke av og over en gangbro til Drangsholt.

08:10: er det registrert en melding om innbruddsforsøk i området.

09.10: Forsøk på nytt innbrudd, Tveit

10.07: Pågrepet av politiet

Rett i armene på politiet

En time senere meldes det om innbrudd i en bil på Drangsholt.

— Det var en rimelig oppstandelse i området, sier politistasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon til fvn.no.

— Vi rykket ut, og klokka ti kom 15-åringen løpende ut av skogen og rett i armene på politiet. Han ble pågrepet, og blir i vår varetekt inntil videre.

15-åringen mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og det er tatt utvidet blodprøve av ham. Gutten blir avhørt når han er edru nok til å gi forklaring.

- Alvorlig

– Vi ser svært alvorlig på at en så ung gutt kan pådra seg så mange forhold så raskt, sier Dag Tallaksen, leder for uro- og narkoavsnittet i Agder politidistrikt. til NRK Sørlandet.

Elleve straffbare forhold etter fylte 15 er bare toppen av isfjellet.

15-åringen tilhører et miljø på omkrint 10 barnevernsungdommer som tilsammen har over 500 saker på seg.

– Nå har han fylt 15 år og da vil han bli straffet for de forholdene han har opparbeidet seg. Det vil bli vurdert flere fengslingssurrogater, det er mulig at han må holde seg på et sted eller at han må melde seg daglig, sier Tallaksen.