BYREMO: — Det er jo nesten tragikomisk. Jeg ringte sjefen i Lyngdal og sa jeg ble forsinket, men at alt hadde gått bra med meg. Noen minutter senere måtte mamma ringe og si det ikke hadde gått så bra likevel, forteller Benny André fra sykehussengen i går kveld.

**Les også:

Kjørte utfor — påkjørt av lastebil**

Brakk armen

Da lå han med brukket overarm på sykehuset i Kristiansand og fikk trøst av kjæresten Susanne Jøiland (17).

Postbilsjåføren ble sittende fastklemt etter sin utforkjøring, og han ligger med betydelig skade på sykehuset, men er heldigvis utenfor livsfare.

  • Jeg skjønte jo ingenting da lastebilen kom. Det kunne gått mye verre. Men det var en skikkelig fæl opplevelse, forteller Benny André.

Den unge åsdølen var på vei til jobb hos Sønnico i Lyngdal da han ved 06.30-tiden i går morges kom inn i en særdeles glatt sving ved Botnan i Byremo.

  • Jeg har en firehjulstrekker Audi A3 Quattro. Da hjulene slapp hadde jeg ikke noen sjanse. Jeg havnet tre-fire meter nede i skråningen, forteller han.

Ringte mamma

Benny André Ore kom seg ut på passasjersiden og så at bilen var uten store skader. Kun et knust vindu og et knust speil.

Da ringte han sjefen for å si at han ble forsinket, før han ringte sin mor og ba henne komme fra Åseral og hente ham, så han kunne komme seg på jobb.

— Jeg ble nede ved bilen og satt i den og ventet på mamma. Flere biler stoppet og spurte om de skulle hjelpe. Men jeg sa at alt var i orden. Mange av bilene seilte av sted når de bremset. Så det var skikkelig glatt.

Litt over klokka sju ringte mamma og sa hun var to, tre minutter unna. Da fant Benny André tiden inne til å klatre opp på veien igjen.

Samtidig kom postbilen i ganske god fart inn i den glatte svingen, i hvert fall opplevde Benny André det slik.

Postbilen gled av veien like over hodet på 21-åringen.

  • Jeg prøvde å kaste meg vekk. Men det gikk ikke. Postbilen traff meg i skuldra med bakparten.

Dermed ble det altså ambulansetur til Kristiansand i stedet for tur med mamma til jobb i Lyngdal.

Glad, tross alt

— Nå blir det å gå med armen i fatle noen uker. Jeg regner med å reise hjem til Åseral fredag. Vi får være glade for at det gikk så bra som det gikk, sier Benny André Ore fra sykesengen, mens kjæresten Susanne besvarer nok en hilsen på mobilen.Ifølge Posten går det bra med mannen som kjørte postbilen.

— Han er noe forslått, men vi er glad for å kunne konstantere at det går bra med sjåføren, sier informasjonssjef Eivind Rossen i Posten til fvn.no, fredag formiddag.