FROLAND: 23 stemte for å forhandle om sammenslåing av Aust— og Vest-Agder, mens 19 stemte i mot, på årskonferansen for Aust-Agder Arbeiderparti i Froland lørdag ettermiddag.

Debatten var følelsesladet. Motstanderne reagerte på tilhengernes argumentasjon om at dagens gode samarbeid mellom fylkene bør føre til en sammenslåing.

– Selv om jeg samarbeider godt med nabokjerringa, trenger jeg ikke begynne med flerkoneri, sa Bjarne Robstad fra Arendal. Det provoserte Lillesands Åshild Martiniussen.

– Jeg reagerer på den flåsete behandlingen vi i Lillesand får fra Arendal. Vi har all mulig respekt for dem som er uenige med oss, og forventer det samme fra dem, sa hun.

Ap er et nøkkelparti i Aust-Agder fylkesting, og etter vedtaket lørdag er det klart at fylkestinget i aust vil si ja til å forhandle med Vest-Agder om en sammenslåing. Denne kan tidligst komme i stand i 2011. Aust-Agder Ap vil imidlertid ikke binde seg til å si endelig ja til ett Agder før de ser forhandlingsresultatet med Vest-Agder. Det skal blant annet diskuteres hvor fylkesadministrasjonen skal plasseres og struktur på videregående skoler i et felles fylke.

Tidligere har KrF og Høyre i Aust-Agder sagt ja til fylkessammenslåing, mens FrP har sagt nei.