FLEKKEFJORD: De store kontorene i landet sliter, og mindre kontorer i distriktene behandler dagpengesøknader for dem. Ansatte på Nav-kontoret i Flekkefjord jobber dermed overtid for å få unna dagpengesøknader fra borgere i Oslo, skriver Avisen Agder.

Tøffe tider

— Det blåser i friske kast nå. Særlig er det de store kontorene som sliter, sier seniorrådgiver på Børge Tobiassen på Nav-kontoret i kommunen, til Flekkefjord-avisen.

Han innrømmer at behandlingen av dagpengesøknader landet over er en stor utfordring for Nav-systemet, som opplever tøffe tider.

Lav ledighet

Flekkefjord har fortsatt en lav arbeidsledighet. I 2008 var den gjennomsnittslege arbeidsledigheten i Norge 2,6 prosent, mens den i Flekkefjord kun var på 2,2 prosent i januar i år. Noe av grunnen er nok at kommunen ikke har like mye tungindustri, og derfor ikke er blitt rammet av store industri-nedskjæringer som nabokommunenene Kvinesdal, Lund og Farsund.

Sistnevnte har en ledighet på over fire prosent, og Flekkefjord-kontoret har derfor også hjulpet til med dagpengesøknader til dem. Da Tinfos i Kvinesdal permitterte 80 ansatte i starten av 2009, behandlet Flekkefjord-kontoret 60-70 dagpengesøknader for nabokommunen.

Lang erfaring

Men da søknadene behandles på overtid blir de ikke tatt på bekostning av lokale klienter.

Tobiassen har selv jobbet på Flekkejord kontoret siden 1965, da det het «Arbeidskontoret for Flekkefjord og omland», og mener kontoret nå får mye igjen for at det ble etablert tidlig - siden innkjøringen dermed har kunnet forløpe i de mer rolige tider etaten opplever i dag.