Kristiansand: — Vi er veldig fornøyd med at fylkesmannen har lyttet til vår begrunnelse. Nå går jeg ut fra at ridehuset må rives, sier universitetsdirektør Tor A. Agedal ved UiA, som i sin klage la til grunn negative konsekvenser med et ridehusanlegg på universitetsområdet på Gimlemoen.

— Vi er oppgitt. Og vi synes det er veldig rart at det går an å overstyre politikernes vedtak. Avgjørelsen har ikke sunket inn ennå, sier en skuffet leder i Gimle rytterforening, Sylvia Sæbøe.

Taket brøt sammen

På grunn av store snømengder for to år siden brøt taket på ridehuset sammen. Eierne rytterforeningen og AS Ridehuset har likevel fremholdt at de ville istandsette hallen, men ting har drøyd.

I september i fjor vedtok et enstemmig byutviklingsstyre at taket kunne gjenoppføres. Universitetet anket avgjørelsen. Anken ble ikke tatt til følge, og saken endte hos fylkesmannen.

Nå har de talt:

— Vår vurdering er at dette er et tiltak i strid med vedtatt reguleringsplan for området. Det vil bli altfor omfattende å bygge opp igjen ridehuset. Vår avgjørelse er endelig, sier fungerende assisterende fylkesmann Tom Egerhei.

Fylkesmannen viser også til en godkjenning i byplanrådet i november 1968 hvor det står:

«Forutsatt at plasseringen ikke er til hinder for en fremtidig distriktshøyskole eller andre offentlige formål, har ikke byplanrådet vesentlige innvendinger mot at det midlertidig plasseres et ridehus på Gimlemoen».