I en interpellasjon til ordføreren påpeker Kleppe at alle bystyremøtene i Arendal blir filmet og vist direkte på internett. Møtene blir også lagret i arkiv og er tilgjengelig for publikum.

Nå vil han ha dette også i Kristiansand.

Billig

— Det er ikke noen dramatiske kostnader knyttet opp til web-tv. Du behøver bare et kamera og link fra kommunens nettsider. I kroner og øre er det en liten sak, men noe som bør kunne fås i gang, sier Kleppe.

— I 2014 bør man klare å få til liveoverføring slik at velgerne kan følge med på hva partienes representanter sier og stemmer i sakene, legger han til.

Når et møte har vært, kan sendingen lagres på kommunens server slik at man senere kan hente opp sendingen for å se hva som skjedde og hva som ble sagt.

Er på jobb

— Sendingen kan knyttes opp til voteringen som har vært i de forskjellige sakene. Kommunens datafolk er jo allerede til stede, så ekstrakostnader vil det ikke bli, mener Kleppe.

— Når småkommuner fra nord til sør klarer å få til web-tv, må vi klare det samme. Jeg har fra andre kommuner hørt at tilbudet er veldig populært, fremholder han.

Interpellasjonen behandles i bystyret 9. april.