KRISTIANSAND: Rundt klokka 15.00 lørdag rykket brannvesenet ut til Møvik etter at en nabo varslet om at det røyk fra nabohuset.

Blusset opp igjen

Årsaken var at det hadde begynt å brenne i et bolighus, det samme huset som det brant i natt til lørdag, ved 02.30-tiden. Da ble en beboer sendt til sykehus for sjekk.

Jonny Bjørnsen så røyken og varslet om at brannen hadde blusset opp. Foto: Baard Larsen

— Det har lagt og ulmet i en lufteventil til ventilasjonspipen. Denne røyken har så seget ut via pipa og et vindu på loftet i andre etasje, sier utrykningsleder Ole Georg Homme ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR).

— Vi så ingen åpne flammer, det var hadde nok ikke blusset skikkelig opp med det aller første. Brannen skal ha vært slukket da mannskapene reiste i dag morges, legger han til.

Nabo meldte om røyk

Nabo Jonny Bjørnsen var den som oppdaget at kom røyk ut fra ventilasjonspipa i ettermiddag. Da han åpnet vinduet, hørte han røykvarsleren og ringte straks brannvesenet.

— Jeg tok kontakt og sa de måtte komme da brannen nok hadde blusset opp igjen i nabohuset, forteller Bjørnsen.

— Selv om huset skal rives, og det ikke var folk i huset, var det fint at brannvesenet kom raskt. Det er tross alt tett mellom husene på Møvik, tilføyer naboen.