Dermed reiser også Vest-Agder fylkeskommune innsigelse til de store utbyggingsplanene til omkring en milliard kroner. Tidligere har fylkesmannen også vendt tommelen ned.

Det er svenskeide Nordisk Vindkraft AS som står bak planene om 78 vindkraftturbiner på opp til 140 meters høyde i Skveneheii og Stuttjørnheii i Åseral. Selskapet ønsker å utbygge et 14.200 dekar stort område nordvest for Kyrkjebygda. I tillegg til vindmøller, inngår 26 kilometer internveier og nye strømlinjer i planene.

Et enstemmig samferdsels— areal og miljøutvalg minner om Åseralsheienes viktige posisjon som frilufts- og fritidsområde, samt villreinområde. Politikerne mener vindmøllene blir synlige både fra turområder øst for Knaben, områder sør for Bortelid og Ljosland og fra Eikerapen. De nærmeste møllene vil komme cirka tre kilometer fra Kyrkjebygda.

Fylkespolitikerne ser økonomiske fordeler med utbyggingen, som kan skape fem til ti varige årsverk i området, men mener etter en samlet vurdering av prisen er for høy i form av ødelagt natur.

Det er Norges Vassdrags- og Energidirektorat som skal si ja eller nei til konsesjon, men saken kan til slutt havne på regjeringens bord.