AUDNEDAL: — Det er riv ruskende galt at NSB fortsetter å kjøre med sovevogner samtidig som tog-tilbudet er svakere enn det kunne vært, sier Audnedal-ordfører Tønnes Seland.

I en uttalelse skriver Seland og ordfører Helge Sandåker i Marnardal til samferdselsministeren at det er flott at det settes opp nye tog.

"Men når det samtidig innføres en ruteplan der alle tog ikke lenger kan stoppe på alle stasjoner blir dette veldig negativt", skriver de.

I fjor ble det foreslått en to timers frekvens på Sørlandsbanen i begge retninger på hele strekningen mellom Oslo og Stavanger. Forutsetningen for gjennomføring var at sovevogntilbudet skulle erstattes av standard togsett.

— De aller fleste som var med i høringen var enige om at det var viktigere å få opp frekvensen av togene langs Sørlandsbanen framfor sovevogn-tilbudet, sier Seland.

Slik ble det ikke og ikke alle tog stanser på alle stasjoner vest for Kristiansand.

— Nå ber vi om at det inn føres en ren to timers frekvens fra desember 2014 med stopp på alle stasjoner og at dette om nødvendig skjer på bekostning av sovevogntilbudet, sier Seland.