Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps' ambulanse og scooter klar for beredskap på Hovden. Foto: ARKIVFOTO: Vegard Nekstad.

— Det blir ikke noe helikopter på Hovden i vinterferien. Men et nystartet prosjekt ser derimot på muligheten for sesongbasert base der, sier regionsjef for NLA Sør, Arild Sørensen.

Samarbeid

Prosjektet som er på gang er et samarbeid mellom Sørlandet sykehuset, Telemark sykehus og Bykle kommune samt Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

— Sjansen er større for helikopter på Hovden i 2015. I løpet av inneværende år har vi mer grunnlagsmateriale for å se på om det kan bli base på Hovden i vinterferien, juleferien og i ferier der det er publikum, sier Sørensen.

— Vi reiser opp fredag og blir i beredskap til og med søndag i neste uke. Det blir snøscooter, ambulanse og godt med hjelpekorpsfolk, sier Alexander Øen, operativ leder i Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps.

Ta kontakt

Mannskapene tar turer rundt i langrennsløypene og kikker på forholdene.

— Det er alltid en rødkledd eller to å få sett ute i terrenget. Og la terskelen for å ta kontakt med oss må være lav, råder Øen.

— Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps er operative og kan være på plass i løpet av 20 minutter om det er behov, sier operativ leder Siv Kwam i Aust-Agder Røde Kors Hjelpekorps.

Tillegg

Personellet fra hjelpekorpsene kommer i tillegg til den profesjonelle tjenesten som er på vakt 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Luftambulansen i Arendal er som vanlig operativ, noe som også gjelder flere ambulansestasjoner i Setesdalen.