— Ja, det er ingen tvil om at vi driver kampanjejournalistikk, men alle parter får slippe til på redaksjonell plass, sier redaktør Kristen Munksgaard.

Faksimile Agder, onsdag 5. februar 2014.

De siste ukene har lokalavisen lengst vest i Agder hatt fire til seks sider med reportasjer fra og om sykehuset i Flekkefjord i hver eneste utgivelse. Redaktørens leder med oppfordring om å gå i fakkeltog har kommet på fremsiden. Da styreleder Camilla Dunsæd i Sørlandet sykehus gikk ut og sa at det ikke var noen grunn til å finne fram faklene ennå, oppfordret avisen sine lesere til å gjøre akkurat det.Kristen Munksgaard mener det er helt naturlig for avisen å gi lokalsykehuset sin fulle støtte, akkurat som den tidligere har bidratt aktivt under innsamlingsaksjoner til medisinsk utstyr som MR-maskin.

— De mest optimistiske sier det vil delta flere tusen i torsdagens fakkeltog, og da blir det spennende å se hvor mange som må stå utenfor når folkemøtet starter i Ueneshallen. I kommunens største lokale er det ifølge brannforskriftene ikke lov til å oppholde seg flere enn 800 personer på en gang, sier Kristen Munksgaard.

Det er frykten for å miste fødeavdeling og akuttfunksjoner etter at en prosjektgruppe ved Sørlandet sykehus har konkludert med at landsdelen om noen år vil være best tjent med å erstatte dagens tre sykehus med ett stort, som er bakgrunnen for det store engasjementet i Listerregionen.