— Sarpsborg kan overraske. Jeg tror de undervurderes av mange og kommer høyere enn de er tippet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Lørdag tar han med seg laget til en arena hvor Start har slitt før.

Mjelde mener laget har hentet gode forsterkninger. Bojan Zajic, Jaochim Thomassen, Kristoffer Tokstad og Andreas Nordvik kom i vinter. I fjor sommer hentet de det som er i ferd med å bli klubbens stjerne, den lynkjappe spissen Aaron Samuel som kom fra Vålerenga.

— Jeg mener de kan sammenliknes litt med oss. De har hatt en gjeng som har jobbet sammen over lengre tid og fått inn noen spillere som forsterker dem, sier Mjelde, som også liker Brian Deane. Den tidligere engelske toppspissen, som faktisk var den første som scoret i Premier League, tok over klubben i fjor sommer.

Ung klubb

— En veldig, veldig fin trenertype som ser ut til å få det beste ut av spillerne sine. Dessuten står han opp for spillerne sine, sier Mjelde.

I Sarpsborg 08 - altså stiftet i 2008 - mener de at de har det beste laget i klubbens sju år gamle historie, i følge sportssjef Thomas Berntsen.

— Mjelde er nesten pålagt å si at vi er gode, i tilfelle han kommer hjem med null poeng, sier Berntsen og humrer.

Deane ledet laget til en fin 3-0-seier mot Brann i serieåpningen. Forrige helg fulgte østfoldingene opp med 1-1 mot vinterens formlag Sogndal.

— Mot Brann spilte vi veldig bra. Sogndal-kampen var så som så, men bra med tanke på den lange reiseavstanden. Så det har vært mye positivt å ta ut av de to første kampene. Vi gleder oss til kamp på søndag mot et sterkt Start-lag, sier Brian Deane til Fædrelandsvennen.

Han gleder seg over sitt nye spisspar i Aaron Samuel og nyervervelsen Bojan Zajic.

— Og vi har en bra tropp som kan overraske mange lag. Vi har en ung tropp og trengte erfaringen som Bojan har brakt inn, sier Sarpsborg-treneren, og legger til:

— Med den rette mentaliteten skal vi være et lag som blir vanskelige å spille mot.

Opp til nøkkelspillerne

— Vi mener vi har tidenes beste tropp. Vi har et stort potensial i troppen, og har troen på at vi kan legge sju-åtte lag bak oss. Samtidig har vi veldig respekt for nivået i eliteserien, og det skal lite til for at vi havner der vi havnet i fjor, sier Berntsen.

De blå og hvite slo Mjøndalen i kvalik i fjor.

— Vi føler vi har forsterket oss, og har veldig god selvtillit inn mot Start-kampen. Men vi har også sett at Start er et godt fotballag, så det kommer garantert til å bli en tøff kamp. 20-25 av kampene i eliteserien er helt åpne, det samme gjelder mot Start. Mye av avhengig om de sentrale spillerne i begge lag har dagen, sier Berntsen.