Her kommer Forsvarets operatør bærende på granaten i en bok, som tas med i en sivil bil og kjøres fra stedet. Foto: Ernest Boswarva
Granaten har nå blitt fjernet fra stedet, forteller Fædrelandsvennens fotograf. Foto: Ernest Boswarva
Granatfunnet tiltrekker seg skuelystne til Paradisbukta. Foto: Ernest Boswarva
Politiet har sperret av rundt granaten. Foto: Ernest Boswarva
Politiet har sperret av rundt granaten. Foto: Ernest Boswarva
Forsvaret bekrefter at det er en granat som er funnet. Foto: Ernest Boswarva

Politiets sperring er nå fjernet fra vannkanten. Forsvaret har sørget for at freden igjen har senket seg over den idylliske stranda i Paradis.

Her kommer Forsvarets operatør bærende på granaten i en bok, som tas med i en sivil bil og kjøres fra stedet. Foto: Ernest Boswarva

Det var NRK Sørlandet som meldte om granatfunnet på sine nettsider. Granaten ble funnet av en barnefamilie i Paradisbukta på Marievold langfredag.

Ivar Moen Foto: Forsvaret

Informasjonsoffiser oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter overfor NRK Sørlandet at gjenstanden de fant er en granat.– Vi har nå satt en operatør på saken som skal vurdere om granaten må fjernes umiddelbart, sier Ivar Moen til NRK Sørlandet.

Fædrelandsvennen var til stede da mannskap fra Forsvaret kom til Paradisbukta fredag ettermiddag.

Klokken 17.30 kom to personer fra Heimevernet i kamuflasje-uniform sammen med politiet til stedet.

De rensket først vekk litt sand rundt granaten. Så tok de den opp for hånd og la den i en metallboks, som de tok med til en sivil bil og kjørte av gårde igjen.

Destrueres etter påske

Oberstløytnant Ivar Moen bekrefter til Fædrelandsvennen at de nå har fjernet objektet.

— Vi fikk en anmodning fra politiet og satte en operatør på jobben. Han har sett på objektet, fjernet det og vil destruere det etter påske. I mellomtiden lagres det på et sikkert sted, sier Moen.

— Folk fra Heimevernet?

— Vi har mange operatører spredt rundt omkring som har denne kompetansen. Hvem som benyttes er avhengig av stedet og type objekt, sier Moen.

— Hva slags granat var dette?

— Det har vi ikke fått informasjon om ennå, sier Moen.

— De plukket den opp med hendene og kjørte den avgårde i en vanlig bil. Kanskje ikke en kjempefarlig granat?

— Slike sprenglegemer har vi alltid stor respekt for. Personer som oppdager dem må bare markere stedet og melde ifra til politiet. Denne granaten har ligget lenge. Sprengstoffet kan være ustabilt. Alle som oppdager slike objekter må ikke røre dem, sier Moen som legger til at i utgangspunktet er alle slike granater farlige.