I et forslag fra Venstre, som dukket opp i Byutviklingsstyret torsdag, fremmes det et ønske om å vurdere muligheten for å strekke gågata helt til enden.

— Vi ønsker at gågata går helt ned til sjøen. Det er rart at den ikke gjør det i dag, med havet, parken og Kilden, sa Solveig Nilsen (V), opprinnelig fra Sunnmøre.

Tre måneder

Det var egentlig stengingen for biltrafikk i Markens gate mellom Dronningens gate og Kongens gate de siste to årene, som var oppe til behandling torsdag.

Spørsmålet nå var om denne biten skulle fortsette som midlertidig gågate, eller om praksisen kun skulle avgrenses til sommermånedene.

— Det er bra det aktørene har gjort der til nå, men det blir aldri helt bra før gågata er permanent, sa Solveig Nilsen.

Og det fikk hun gehør for, selv om de andre politikerne ville behandle dagens sak først.

— Jeg er helt enig med deg. Men som sørlending må jeg si at vi må ta et steg av gangen, sa Helene Knudsen (H).

Dermed ble begge forslagene vedtatt. Stengslene skal kun på plass om sommeren, og Venstres forslag utredes.

Prøve

Det var i 2013 at Byutviklingsstyret vedtok en ettårig prøveordning med gågate og uteservering mellom Kongens gate og Dronningens gate.

Jeg liker også Venstres forslag. Men da må vi først vite hva det vil koste med nytt dekke og varmekabler

Etter en evaluering som først ble gjort etter to år, er tilbakemeldingene fra velforeninger, serveringssteder og Kvadraturforeningen at gågate og uteservering bør begrenses til sommermånedene juni-august. Og altså at gata resten av året bør åpnes for biltrafikk som normalt.

— Det er bra at tiltaket er vellykket, selv om det er lite sol på kvelden og bikkjekaldt. Og høringsutspillene går blant annet på at det ikke er så pent med paller og reklameparasoller. Men akkurat det skal det visst blir forbedring på. Så jeg er for å stenge i tre måneder, sa Mette Gundersen (Ap).

— Jeg liker også Venstres forslag. Men da må vi først vite hva det vil koste med nytt dekke og varmekabler, sa hun.