— Jeg opplever at Anundsen kom svekket ut av høringen i dag, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF) til Fædrelandsvennen.

Han er medlem Strotingets kontroll- og konstitusjonskomite, som fredag holdt høring om utsendelse av lengeværende asylbarn. Justisminister Anders Anundsen (Frp) ble grillet mot slutten av dagen.

Les hos Aftenposten: Slik svarte Anundsen på de omstridte punktene

Komitéens leder, Martin Kolberg (Ap), ville imidlertid ikke kritisere justisministeren for sin opptreden under høringen.

— Han svarer jo for seg. Jeg vil ikke kritisere ham for det. Jeg har ingen karakteristikk av hans opptreden, men at han er alene om sine forståelse, det er et faktum, sier Kolberg til NTB.

- Nokså avkledd

— Anundsen ble nokså avkledd i forhold til den endringen i prioriteringen som han la inn i tildelingsbrevet til politiet. Det var jo overhodet ikke fulgt opp og omsatt til praktisk politikk, mener Grøvan.

— Gjennomføringen av det å kunne gi lengeværende barn en bedre situasjon i Norge enn det de hadde fra før, som var politikkendringen som Anundsen informerte Stortinget om, har ikke skjedd i det hele tatt. Det ble veldig tydelig, mener Grøvan.

Martin Kolberg poengterte etter høringen på Stortinget at forståelsen av saken spriker fundamentalt.

— Det er alvorlig at justisministeren mener noe annet enn politidirektøren om at det har vært en vesentlig endring i politikken, sier Kolberg til NTB.

Les også:

|

Avskriver ikke mistillit

Grøvan svarer følgende på spørsmål om hvilke konsekvenser saken kan få:

— Vi skal ikke konkludere nå, men her er det åpent for alle mulige utfall av saken. Jeg vil ikke avskrive hverken mistillit eller noe som helst slik som saken står i dag etter høringen. - Er faren for mistillit større eller mindre etter dagens høring?

— Jeg vil bare si det slik at statsråden er svekket etter dagens høring. Nå skal vi drøfte saken i stortingsgruppen og gå gjennom alle fakta før vi trekker en konklusjon, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

- Har gjort rede for det jeg mener er viktig

Anders Anundsen selv avviste spørsmålet om mistillit etter høringen.— Det må du ikke spørre meg om. Jeg har gjort rede for det jeg mener er viktig i denne saken og håper det har opplyst den for komiteen. Jeg mener jeg har overholdt opplysningsplikten. Nå får komiteen gjøre sine vurderinger. Så får vi se hva de konkluderer med, sa justisministeren til NTB fredag kveld.

Komiteen skal nå vurdere om statsråden har brutt opplysningsplikten.