— Det er ikke så mye vi kan gjøre med været. Hvis folk tar med seg regntøy og paraplyer, blir det fest uansett om det blir regn, sier Bjarne Ugland, prosjektleder for Tall Ships Races 2015 i Kristiansand.

Fra klokken 08.00 kan du se skutenes innseiling direkte på fvn.no.

Han er ikke bekymret for været under Tall Ships Races-arrangementet i byen og forteller at en rekke installasjoner vil befinne seg under tak.

Lavtrykk på vei

Ifølge Meteorologisk institutt og StormGeo blir det varierende vær i Kristiansand de neste dagene. Lørdagen vil bli preget av nedbør.

— Fra morgenen av blir det oppholdsvær. Et lavtykk vil medføre nedbør og kraftig vind. Det blir vått og grått lørdag. Vinden vil øke på fra lørdag formiddag til ettermiddagen. Da kan det bli fra liten til stiv kuling langs kysten av Sørlandet, forteller Solbjørg Apeland, meteorolog ved StormGeo.

Temperaturene vil ligge på mellom 12 og 14 grader lørdag.

Så kommer sola

Aurora Stenmark, meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller at været på søndag blir adskillig bedre enn på lørdagen.

— Da vil regnet ha trukket seg nordover, og det vil mest sannsynlig klarne opp. Søndag morgen blir det mye sol, sier hun.

Temperaturene vil sprette opp til mellom 16 og 18 grader.

Det blir en god del vind på søndag, og vinden kan komme opp i stiv kuling langs kysten.

Usikkert til uka

Været mandag og tirsdag ser mer usikkert ut, ifølge Stenmark.

— Det blir trolig noe regn disse dagene, men det er usikkert hvor mye. Temperaturene vil ligge på mellom 14 og 16 grader. Det blir ikke så mye vind, trolig østlig bris mandag og bris fra nord tirsdag, forteller hun.

— I grove trekk blir det regn og noe kjølig vær lørdag, sol og vind søndag og mer ustabilt vær mandag og tirsdag, oppsumerer meteorlogen.