Mandag ettermiddag rykket brannvesenet ut og slukket raskt brannen i dette kommunale leilighetsbygget.
Dette er fra brannen i forrige uke der en beboer tente på en dyne eller en madrass i egen leilighet . Foto: Politiet

— Vi er livredde. De tenner på leilighetene sine, sier en nabo som Fædrelandsvennen møtte på åstedet mandag ettermiddag. Sammen med en annen nabo ber de om at kommunen griper inn.

- Vi bor her med barna våre, det bor unge og eldre mennesker rundt her. Det er utrygt for oss som bor her, sier de.

To branner

Den første brannen skjedde natt til forrige onsdag. Klokken 00.11 på natta ble det meldt om brann i en av de tre leilighetene i Vågsbygd. Da var en dyne eller en madrass påtent inne i leiligheten hvor en kvinne bodde. To personer ble sendt til legevakten for sjekk etter brannen.

Mandag ettermiddag klokken 13.19 gikk alarmen igjen. Da var en madrass påtent i den øverste leiligheten. Brannen ble raskt slukket da brannvesenet kom til stedet. En mann ble sendt til legevakten for sjekk.

Etterforskes

Politiførstebetjent Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon etterforsker de to brannene. Han bekrefter at begge brannene skjedde i samme hus. Dette er kommunale leiligheter som skal ha blitt oppført samtidig med resten av boligfeltet. Ifølge kommunen er boligene bemannet.

En brann kan spre seg raskt i dette området.

Dette er fra brannen i forrige uke der en beboer tente på en dyne eller en madrass i egen leilighet . Foto: Politiet

— Under brannen i forrige uke ble noe påtent i stua. Vi har hatt kriminaltekniker på stedet og skal foreta avhør i saken, sier Segberg.- Etter det jeg forstår, ser det ut til at det er noe av det samme som har skjedd i dag, sier han.

Politiets innsatsleder Sturla Robstad bekrefter overfor Fædrelandsvennen at en madrass var påtent inne i leiligheten. I tillegg lå det rester av brente gardiner og tøy på utsiden av huset.

Tenner på selv

- Så de tenner på sine egne boliger?

— Ja, det ser slik ut. Dette er boliger for folk som sliter og som trenger tilsyn, sier Segberg i politiet.

- Forstår du bekymringene til naboene?

Mandag ettermiddag rykket brannvesenet ut og slukket raskt brannen i dette kommunale leilighetsbygget.

— Ja, det har jeg ikke noe problem med å forstå. Det er tett trehusbebyggelse i nabolaget, og boligkomplekset har fire leiligheter i hvert hus. En brann kan spre seg raskt i dette området, sier han.- Heldigvis har brannene blitt oppdaget og slukket raskt. Det har heller ikke vært store skader. Men de har satt mange andre menneskers liv i fare. Politiet ser alvorlig på disse sakene, sier Segberg.

Kan være trygg

— Kommunen tar dette alvorlig, sier Inger Ingebretsen som er leder for de kommunale boligene i en avdeling med navnet «Virksomhet oppfølgingstjenester».

— Disse boligene er døgnbemannet, og vi har full bemanning på dem som bor der. Brannene ble også oppdaget tidlig, men det er bekymringsfullt når de er påsatt, sier Ingebretsen.

- Er naboene trygge?

— Ja, de kan være trygge. Den ene beboeren blir flyttet til et annet sted fordi det er behov for tettere oppfølging. Det skjer uavhengig av brannen. Vi vil også vurdere den andre for å se hva slags oppfølging det er behov for der. Vi tar disse sakene alvorlig og vil sikre så godt vi kan at det ikke skjer igjen, sier Ingebretsen.