En 43 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt for grov utroskap mot rengjøringsfirmaet han drev, delvis eide og var styreleder for.

Til sammen tappet mannen selskapet for 1,1 millioner kroner. I retten erkjente mannen straffskyld, og forklarte at pengene gikk til oppussing av en privat eiendom i Kristiansand sentrum.

Konkurs i 2012

Dette foregikk samtidig med at han styrte mot konkurs. Selskapet gikk over ende i mars 2012, med et krav på fire millioner kroner.

«Tiltaltes urettmessige bruk av selskapets midler har økt jo lenger ut i det økonomiske uføret selskapet kom, slik at retten finner at tiltaltes illojalitet har manifestert seg jo lenger inn mot konkurstidspunktet man kom», heter det i dommen.

Han er også dømt for å ha drevet selskapet videre for kreditors regning i ett år etter at aksjekapitalen var tapt.

Hele beløpet inndratt

Videre er han dømt for brudd på regnskapsloven, og for ikke å betalt inn 210.000 kroner i skattetrekk.

For dette får han ett års fengsel, der fire måneder er gjort betinget. Hele beløpet knyttet til utroskapen skal inndras. Beløpet skal også dekke kravet fra kemneren.

I en sivil sak i 2012 ble 43-åringen dømt til å betale konkursboet tilbake et ulovlig lån på 1,4 millioner kroner. Summen har sitt utspring i oppussingspengene.