Tegningen er laget i forbindelse med det som synes å være den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen i Stavanger sentrum den natten hun ble drept, skriver Aftenbladet.

36-åringen som både i politiavhør og i et lydopptak har knyttet seg selv og tre kamerater til Tina-saken, har etter det Aftenbladet vet plassert seg selv sammen med offeret på Torget i Stavanger drapsnatten.

Møttes på utested

Mannen har fortalt at han møtte Tina på et utested i Stavanger sentrum den natten den 20 år gamle kvinnen ble drept. Deretter gikk de to sammen med en annen 36 år gammel mann fra Lyngdal mot Burger King. Også denne 36-åringen skal senere på natten ha vært på åstedet ved Sølyst da Tina ble drept.

— Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer fra etterforskningen, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Tegningen av mannen i den brune skinnjakken ble laget allerede i 2000, kort tid etter at Tina Jørgensen var funnet død i en kum ved Bore kirke på Jæren. Likevel ble tegningen først offentliggjort i 2013, i forbindelse med at politiet i Stavanger bestemte seg for å se på den uoppklarte drapssaken på nytt.

To tegninger

Da slapp de også en tidligere ukjent tegning av en BMW som stod parkert med åpent bagasjelokk like ved åstedet i enden av Bybrua over til Sølyst.

Nå står begge tegningene svært sentralt i politiets arbeid med å ettergå forklaringen til den 36 år gamle mannen som har gitt en utfyllende forklaring i saken.

Etter det Aftenbladet vet, har den drapssiktede lyngdølen kommet med opplysninger som kan samsvare med tegningene politiet fikk hjelp av vitner til å lage like etter at det ble klart at de etterforsket en drapssak.

Blant annet skal han både på lydopptaket som ble gjort av ham lenge før pågripelsene for to uker siden og senere i avhør, ha gitt uttrykk for at han mener at han er mannen i den brune skinnjakken.

Kjente Tina

Vitnet som et par måneder senere beskrev episoden for politiets tegner Harald Nygård, kjente selv Tina Jørgensen. Han var derfor helt sikker på at det var den 20 år gamle kvinnen han så sammen med en ukjent mann utenfor Burger King på Torget i Stavanger drapsnatten.

Mannen som så den 20 år gamle kvinnen i samtale med en ukjent mann, var jevngammel med Tina. Han hadde selv vært på et utested i Stavanger uten å drikke alkohol. Han forlot utestedet ved 01.30-tiden. Ikke lenge etter observerte han Tina Jørgensen utenfor Burger King med den fremmede mannen.

Vitnet ga seg ikke til kjenne for Tina, fordi han ikke ville forstyrre henne i det som fremstod som en helt vanlig samtale. Han hørte heller aldri noe av samtalen mellom den 20 år gamle kvinnen og mannen hun stod sammen med. Han kunne derfor ikke si noe om hvilken dialekt mannen snakket.

Vil ikke kommentere

Aftenbladet var torsdag ettermiddag i kontakt med den 35 år gamle mannen som så Tina sammen med mannen i den brune skinnjakken. Han ønsket ikke å la seg intervjue om vitneobservasjonen han gjorde natt til 24. september 2000. I avhør ble mannen Tina pratet med beskrevet til å være et sted mellom 25 og 30 år, ca. 180 cm, normal legemsbygning og kanskje litt kraftig overkropp. 36-åringen som mener tegningen viser ham drapsnatten, var 21 år da Tine Jørgensen ble drept.

Advokatene til de to drapssiktede 36-åringene som skal ha vært sammen med Tina da hun ble drept, Thomas Randby og Odd Rune Torstrup, har tidligere sagt at de ikke ønsker å kommentere opplysninger fra etterforskningen.