— Det gikk over all forventning. Dette var mitt første ordentlige ritt, sier hordalendingen - som er bosatt i Kristiansand.

37-åringen, som syklet for Kristiansands Cykleklubb, brukte 2,01,49 på de 80 kilometerne. I mål var han to sekunder foran Trond Førland fra Mandal CK. Hans Tore Ebeltoft Andersen (KCK) ble nummer tre.

Sylta (t.v.) var sterkest under Oggevatn Rundt søndag. Foto: Vennesla og Omegn Cykleklubb

— Jeg visste at det var en løype som passet meg godt, og jeg håpet å være med å kjempe i den siste bakken, sier Sylta.Avslutningen i Oggevatn Rundt fra Vennesla til Drivenes er fire kilometer oppoverbakke, med fem prosent stigning. De 30 syklistene som hang med dit, ble fort redusert.

— Jeg prøvde å gå i bakken, og fikk en luke. Da vi kom opp på det flate partiet, var det et par som tok meg igjen, sier Sylta.

Lagprestasjon

Han spurtet mot Førland og Andersen om seieren.

— Jeg hadde mest krefter igjen, sier Sylta, som karakteriserer bedriften som en stor lagprestasjon.

— Jeg hadde med laget mitt, og de kjørte for meg. Jeg satt rolig bak i feltet fram til bakken, og hadde ikke klart å vinne uten dem, sier Sylta.

Slik har vi vært vant til å se Sylta de siste årene. Foto: Jon Anders Skau

Han satset mot EM i maraton i fjor sommer, men fikk seg en belastningsskade under foten som gjorde at mesterskapet gikk fløyten. Dermed ble mye av løpetreningen erstattet med sykkelturer.— Jeg har trent sykkel tre-fire ganger i uka i vinter, så det har blitt litt, sier Sylta.

- Sterk prestasjon

I vinter har han også jobbet på et sykkelprosjekt med 30 av de beste amatørsyklistene på Sørlandet. De la ned en stor innsats for at Sylta skulle gå helt til topps søndag.

I det Olympiatoppen-støttede forskningsprosjektet til Øystein Sylta (t.v.) har deltakere som Siren Wulff, Christian Wulff (bak til høyre) og Steffen Galdal vært med på to-tre fellesøkter i uka. TBildet er tatt i Spicherens testlab. Foto: Rune Stensland

— Mange av de syklistene han slo, har han hatt som forskningsobjekter, sier Jan Kåre Eriksen, som er daglig leder i KCK.- Det er en utrolig sterk prestasjon, og dette viser at man kan komme langt på sykkel, om man er godt trent i andre idretter, sier han.

Turrittet Oggevatn rundt ble arrangert av Vennesla og Omegn Cykleklubb (VOC) for 24. året på rad. Årets utgave hadde 151 deltakere.

Camilla Seland Ellefsen (Grimstad CK) ble best av kvinnene med tiden 2,03,06.