— Teoretisk sett er det fortsatt en mulighet til å rykke opp. 1. divisjon er et lagsiktig mål, men vårt fokus er ene og alene å dyrke Vindbjart-fotballen. Vi rykker opp når vi er gode nok, sier Skeie.

Fædrelandsvennen hadde Vindbjart som favoritt til å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen, men laget startet året dårlig, og vant kun to av sine ni første kamper i 2. divisjon. Skeie understreker at resultatmessig er årets sesong den beste noensinne.

— Vi har både Start og Sandefjord med vår type å spille fotball på. Vi har slått Jerv, og spilt uavgjort mot Bryne, sier Skeie.

Vindbjart sendte Start ut av cupen denne sesongen. Foto: Sondre Steen Holvik

I serien har det gått tråere. Når det gjenstår 10 serierunder, er Vindbjart 15 poeng bak serieleder Egersund.

— Vi har ikke vunnet så mange kamper som vi hadde ventet, men vi har utvilsomt vært hardt rammet av skader denne sesongen, sier Skeie, og ramser opp spillere som kaptein Jon Ole Reinhardsen, Martin Høyland, Kim Kvaalen, Simen Gimmestad, Alexander Jones og Isak Reinhardsen. Alle har vært langtidsskadede denne sesongen.

Het Gausdal

— Og Øyvind Gausdal var ute fra oktober til mars, og er egentlig ikke klar igjen før nå, sier Skeie om spilleren som har scoret ti mål på de tre siste kampene.

Øyvind Gausdal har vist strålende form den siste tiden.

Klubben har også mistet Daniel Aase og Rasmus Repstad i sommer. Førstnevnte er leid ut til Start, mens Repstad dro til engelske Nuneaton Town FC i slutten av juli.

— Sett i lys av alt som har skjedd, må jeg bare ta av meg hatten for de som har kommet inn og gjort en kjempeprestasjon, sier Skeie.

- En tung sommer

Skader har også ødelagt for Arendal Fotball i år. Knut Tørum har måttet klare seg uten profiler som Ole Marius Gundersen, Sven Fredrik Stray, Nicolai Aas, Christian Tveit og Sondre Kollen i perioder i 2015. — Vi har hatt mange småskader i tillegg. Det har vært en tung sommer for oss. Dersom man ser på lagene som gjør det bra i 2. divisjonsavdelingene nå, er det et fellestrekk at lagene har unngått skader, og de kan stille med det samme laget i stort sett hver serierunde, sier Tørum.

Knut Tørums Arendal Fotball har underprestert denne sesongen, men bergenseren håper på en bedre høstsesong.

Han legger til at Arendal har lært mye av det som har skjedd.

— Vi har ikke vært så godt dekket opp som vi hadde trodd da sesongen begynte, sier Tørum.

Arendal er ett av tre sørlandslag med 19 poeng når det gjenstår 10 runder. Det er kun tre poeng ned til Eidsvold Turn under nedrykksstreken.

— Vi har et håp om å komme høyere på tabellen enn vi er i dag, og det tror vi at vi skal klare, sier Tørum, som har forsterket med Tobias Olsvik (Jerv), Petar Rnkovic (comeback) og Aleksandar Corovic (Notodden) i sommer.

Tung sesong for Fløy

Donn og Fløy har også 19 poeng.

— Vi har kun oss selv å ta hensyn til. Det blir en tøff høst, men vi skal klare dette, sier Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen.

— Vi kom godt ut, men vi har ikke prestert veldig bra i de siste kampene. Vi må ha nivåheving fremover. Nå handler det om å redde plassen, for en topplassering får vi ikke, sier Dagfinn Grastveit i Fløy.

For Fløy handler alt om å redde plassen denne sesongen. Foto: Nicolai Gaustad Olsen