Start er i ferd med å selge sin største profil til tysk fotball. Det får flere negative konsekvenser for klubben.

For det første vil laget svekkes sportslig.

Sportsleder i Fædrelandsvennen, Pål Wollebæk Jørgensen

Med seks mål og åtte målgivende pasninger var den 22 år gamle lyngdølen Starts største bidragsyter offensivt i 2014-sesongen.Uten Tripic i Start i 2014 hadde klubben rykket ned. Det er min påstand. Bidragene hans fremover var mange og viktige. Han er faktisk den eneste spilleren som har spisskompetanse én mot én offensivt, en egenskap klubben har vært avhengig av. Han har også klubbens beste dødballfot.

For det andre får klubbens omdømme en kraftig ripe i lakken.

Har klubben tenkt på hvilket signal de sender ut til omgivelsene ved å selge Tripic?

De negative reaksjonene på et mulig Tripic-salg brer nå om seg på sosiale medier. Salget av Tripic vil antakelig bety færre tilskuere på kampene og mindre interesse rundt Start. Han er klubbens beste og mest populære spiller og har skapt sårt tiltrengt entusiasme i en ellers ganske grå og profilløs klubb. Alle, bortsett fra Start, likte da Tripic ga klar beskjed om at han ikke tolererte å bli vraket etter bortekampen mot Rosenborg i fjor.

Sett fra klubbens ståsted kan de ha flere argumenter for å la Tripic gå.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har flere ganger gitt tydelig signaler om at han ikke verdsetter Tripic like mye som supporterne og oss i media. Han har ment at de defensive bidragene har vært for dårlige. Derfor satt han på benken i en del bortekamper da Start slet i fjor sommer. Det har Tripic selv kjent på kroppen, og kanskje er det også en grunn til at han forsvinner, at han ønsker seg vekk. Er det en av hovedårsakene kan et salg forsvares. En misfornøyd Tripic ville neppe vært bra å ha i gruppa.

En annen grunn kan være Espen Børufsens rolle i Start. Etter omleggingen til 4-4-1-1 ville Tripic og Børufsen vært direkte konkurrenter. Ved å selge Tripic er stabile og lojale Børufsen igjen Starts venstre kantspiller.

Men salget sier kanskje mest om Starts desperasjon etter å få inn frisk kapital.

Er det så ille at uten salg av Tripic ville klubbens eksistens vært truet? Det vet vi ikke før overgangen er klar og klubben er nødt til å si noe annet enn «ingen kommentar».

Et salg av Tripic kan først forsvares dersom klubben får noen millioner for ham. Klubben bør få 4-5 millioner slik at laget kan forsterkes med en ny profil eller sterke spillere slik at nedrykk kan unngås.

Alex DeJohn kan være en sånn . Amerikaneren imponerte mot Midtjylland mandag, og blir sannsynligvis Start-spiller når Tripic selges. Uten salg hadde han trolig reist hjem. Klubben har gitt beskjed til amerikaneren om at han er ønsket, men at det ikke finnes penger.

Kanskje kan dette også bidra til at Start kan bruke penger på å hente den kjappe bakromsspissen laget har savnet i flere år?

Eller kan salget bidra til at en lokal unggutt, som mandalitten Eirik Wichne (17), får større tillit og tar større skritt enn han ville tatt om konkurransen hadde vært større? Han er den i klubben som har ferdigheter mest lik Tripic.

Men det hjelper ikke om salget betyr farvel til eliteserien i 2015.