Jonas Mjaaland (34) er ansatt som nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen. Mjaaland er i dag nyhetsredaktør i Bergensavisen. Han har vært digitalsjef i Nordlys og jobbet som redaksjonell utvikler i Amedia. Mjaaland begynner i Fædrelandsvennen etter endt oppsigelsestid i Bergensavisen.

Jonas Mjaaland

— Med Jonas som nyhetsredaktør får vi en erfaren og digital nyhetsjeger inn i Fædrelandsvennen. Han har den gode kombinasjonen av nyhetsteft og bred digital forståelse. Han har fått til mye på kort tid i Bergen og vi ser frem til å få han til Kristiansand, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad.- Nyhetsredaktørjobben i Fædrelandsvennen er for meg en av de mest spennende og utfordrende mediejobbene i Norge. Jeg vet jeg kommer til et fremoverlent avishus, som i en krevende mediehverdag har rustet seg på en riktig måte for å tilfredsstille lesernes behov i tiden som kommer. Jeg gleder meg stort til å gå i gang, og dermed bli en del av et kollegium med svært mange flinke avisfolk, sier Jonas Mjaaland.

Mjaaland overtar jobben etter Christian Stavik som har fått ny jobb i Berlingske Media i Danmark.

Monika Berggren Birkeland

Monika Berggren Birkeland (30) er ansatt mediesjef/kveldsredaktør. Monika har bakgrunn som frontsjef, digital utvikler og reportasjeleder i Fædrelandsvennen.– Monikas rutine, teft og tempo på nettdesken er imponerende. Nå er hun klar for enda større oppgaver, sier Eivind Ljøstad.

Birkeland starter i sin nye jobb samtidig som Mjaaland og overtar etter Knut Engen. Engen ønsker å slutte til sommeren når han fyller 65 år og avslutter da en pressekarriere på 46 år, 20 av dem i Fædrelandsvennen som redaktør og reportasjeleder.

Anders Kulien

Anders Hamre Kulien (32 ) er ansatt som digitalsjef. Han vil ha ansvaret for digital produktutvikling både redaksjonelt og kommersielt i Fædrelandsvennen.– Anders har allerede fungert i stillingen noen måneder og har allerede vist at han vil fortsette jobben med å la Fædrelandsvennen ligge langt fremme i den digitale utviklingen, sier Eivind Ljøstad.