— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det har vi ingen kommentarer på nåværende tidspunkt, sier 48-åringens forsvarer, Siv Hallgren i advokatfirmaet Elden til Fædrelandsvennen.

48-åringen har sittet varetektsfengslet siden august i fjor, og i desember ble siktelsen utivdet til overlagt drapsforsøk

Særdeles skjerpende

Det er Dennis Danielsen hos Statsadvokatene i Agder som har utferdiget den alvorlige tiltalen. Han skriver om særdeles skjerpende omstendigheter.

48-åringen er tiltalt både etter Straffelovens paragraf 233 «for å ha forsøkt å forvolde en annen person død» og paragraf 148 «for å ha voldt ildebrann hvorved tap av menneskeliv lett kunne forårsakes».

Helte bensin

Kokka 0700 om morgenen den 31. juli i fjor, helte 48-åringen, ifølge tiltalen, bensin over sin 47 år gamle ekskone som lå og sov i ei hytte ved hytteområdet Matkroni ved Bjørndalsvann i Evje og Hornnes.

Han helte også bensin utover gulvet.

Deretter tente han på med en lighter sik at det oppstod en kraftig brann.

Kvinnen ble påført brannskader på 75 prosent av kroppen. Deres to felles døtre så, ifølge tiltalen, hele eller deler av drapsforsøket.

Tre kunne omkommet

Danielsen skriver at alle tre lett kunne omkommet hvis ikke de hadde greid å komme seg ut av hytta.

NRK Sørlandet omtalte tiltalen først fredag, og skriver at den 47 år gamle kvinnen har vært innlagt ved brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen siden episoden skjedde i fjor. Tilstanden skal nå være stabil, men kvinnen lever med store smerter.

Hoppet i vann

Hun reddet livet under svært dramatiske omstendigheter. Hun og barna greide å ta seg ut av den brennende hytten. Kvinnen greide å slokke brannen på egen kropp ved å kaste seg i et badevann i nærheten.

Etterpå vendte hun tilbake til hytta, hentet døtrene sine og kjørte vekk. Hun ringte selv til politi og ambulanse. 48-åringen ble noe senere pågrepet i samme område. Han hadde pådratt seg en del kuttskader.

Tekniske funn

Ifølge NRK har politiet gjort tekniske funn som langt på vei bekrefter forklaringen til den brannskadde kvinnen. Det er blant annet funnet bensinrester i gulvplankene hvor soverommet til kvinnen var plassert på hytta.

Politispesialister konkluderer med at hyttebrannen hadde arnested ved sengen på kvinnens soverom. NRK forteller at det også er foretatt dommeravhør av de to døtrene, og at de bekrefter det som skjedde.

Rettssaken starter 9. april i Kristiansand tingrett.