KRISTIANSAND: – Kvinnen som er funnet er ikke identifisert, men alt tyder på at det er den 59 år gamle kvinnen som har vært savnet siden natt til søndag som er funnet omkommet, sier politiførstebetjent og etterforsker ved Kristiansand politistasjon, Kenneth Rafaelsen i en pressemelding fra politiet.

Ikke kriminelt

Pårørende er varslet og leteaksjonen etter den savnede Aud Turid Håland er avsluttet.

Kriminalteknikere er tirsdag ettermiddag på funnstedet bak Sørlandet sykehus på Eg for å foreta rutinemessige undersøkelser.

Sivilforsvaret søkte tirsdag på Egsjordene. Fra venstre: Jan Ivar Vevle, Esben Røisland og Espen Limi. Foto: Tormod Flem Vegge

– Det er ikke noe som tyder på at kvinnen har vært utsatt for noe kriminelt, sier Rafaelsen i pressemeldingen.

Til Fædrelandsvennen sier Rafaelsen at kvinnen ble funnet av en politipatrulje som lette innenfor det definerte søksområdet gitt av Hovedredningssentralen.

Patruljen rapporterte inn funnet klokka 14.24.

Niesen, Bente Hafslund Rysstad, sier til Fædrelandsvennen at hun er veldig takknemlig for all hjelp og støtte:

- Jeg vil bare takke alle frivillige, venner, bekjente, familie, Røde Kors og alle som har stilt opp i leteaksjonen etter tante. Det har betydd enormt mye for oss å vite at så mange har vært ute for å lete, sier hun som talsperson for familien.

Skryter

Hun skryter også av politiets innsats, og over at de umiddelbart tok familiens savnetmelding på alvor.

Slik Hafslund Rysstad ser det, har tanten gått fra toppen av Sletteheia, ned til Trekanten. Der fikk hun sitte på i en bil med to jenter som kjørte henne til bensinstasjonen CirkleK på Vesterveien. Herfra har hun gått ned via Gartnerløkka, forbi Slottet til Elvegaten og opp til sykehuset.

- Hun ble funnet ved stabburet bak akuttbyggene på sykehuset, sier hun og understreker at hun mener ingen kan klandres for det tragiske som skjedde.

Jan Ivar Vevle (til venstre), Esben Røisland og Espen Limi (helt til høyre) undersøker kartet som de har fått oversendt fra politiet. Kartet på mobiltelefonen viser hvilket område de skal lete på. Foto: Tormod Flem Vegge

Ti etterforskere har jobbet med å kartlegge bevegelsene til savnede Aud Turid Håland (59).

Nye, uthvilte mannskaper fra Rovernes Beredskapsstyrke var tirsdag ettermiddag i gang med søk på Eg. Foto: Tormod Flem Vegge

Filmet av kameraer

Håland ble sist observert ved Slottet i Kvadraturen klokka 01.22 natt til søndag. Noe før dette fanget overvåkningskameraet på Circle K-stasjonen, som ligger i østgående kjøreretning, på Vesterveien henne inn.

En av to sikre observasjoner av Aud Turid Håland ble gjort på Circle K-stasjonen på Vesterveien natt til søndag. Overvåkningskameraet på stasjonen fanget henne inn. Hun fikk haik til stasjonen fra Vågsbygd – av en tilfeldig bilist. Foto: Politiet
Aud Turid Håland (59) har ikke blitt observert siden klokka 01.22 natt til søndag. Håland er psykisk utviklingshemmet. Foto: Privat

Meldt savnet

Håland ble meldt savnet av familien søndag.

Natt til mandag søkte politipatruljer etter henne. Mandag morgen ble mannskap fra Røde Kors, Rovernes Beredskapsstyrke, hundepatruljer og politihelikopteret satt inn i søket. Senere deltok også 30 soldater fra Heimevernet i letingen.

Etter å ha peilet mobiltelefonen til den savnede kvinnen, ble det mandag kveld startet et søk i området Sødal/Kokleheia.

Natt til tirsdag ble områder i Kvadraturen, på Lund, på Gimlemoen, på Sødal og på Eg gjennomsøkt av letemannskaper uten resultat.

Christian Ropstad og hunden Lissie leter etter den savnede på Eg i Kristiansand tirsdag. Foto: Tormod Vegge
Øystein Homme, innsatsleder ved Agder politidistrikt, organiserte letemannskapene som søker etter Aud Turid Håland. Foto: Tormod Flem Vegge