KRISTIANSAND: Dagrun Eriksen satte likestilling på dagsorden da KrF hadde valgkampåpning i Kristiansand lørdag.

Det har fått Aps Kari Henriksen til å se rødt.

— Den sørgelige likestillingsstatistikken i Vest-Agder er ikke blitt bedre. Det er pussig og lite troverdig at KrF nå skal ta et krafttak. I fire år har de hatt sjansen, uten å gripe den, sier Henriksen.

— Er det blitt verre under Bondevik?

— Nei, verken verre eller bedre. Vi er stabilt på bånn. KrF tror likestilling bare handler om kontantstøtte. Vi trenger virkemidler på bred front, sier Henriksen.

Hun påstår at det er blitt færre stillinger for kvinner, at den kvinnelige ledigheten har økt og verken barnehageutbygging eller deltidsproblematikken er tatt på alvor.

— Med en annen regjering blir det bedre?

— Det er i alle fall sent av KrF å komme med fagre løfter om bedring nå. Ja, det blir bedre med oss. Da kan vi ta opp forslag som er blitt nedstemt av denne regjeringen. Sikring av voldtektsofre, flere barnehager, småbarnstillegg til alle i stedet for kontantstøtte til enkelte.

— Men du har noe pent å si om Ansgar Gabrielsen?

— Ja, han satte kvinnelig styrerepresentasjon på dagsorden, det er også likestillingspolitikk. Men så ble han helseminister, og dermed forsvant også den saken ut i det, ja, blå. Samarbeidsregjeringen har utrettet veldig lite i likestillingspolitikken. Derfor er ikke Dagrun Eriksens utspill troverdig, det vil være merkelig om de plutselig skal bli så flinke nå, sier Kari Henriksen.

Og legger til at vi gjerne må drysse godt med utropstegn over sitatene.