KRISTIANSAND: — Måten han har opptrådt på er helt uakseptabel, sier Paul Stamberg, sekretær i dyrevernsnemnda for Kristiansand, Vennesla, Søgne og Songdalen.

Han måtte rykke ut da en katt ble påkjørt av en buss like ved bomstasjonen ved Statsarkivet tirsdag for en uke siden. Bussjåføren skal ha prøvd å svinge unna katten, men traff den likevel med bakhjulet. Med det resultat at kattens bakpart ble hardt skadet. Bussen kjørte videre og katten ble liggende igjen. Katten var død da Stamberg kom.

Et vitne som så episoden klarte å komme i kontakt med bussjåføren og fikk ham etter hvert til å stanse. Både politi og dyrevernsnemnd ble kontaktet. Paul Stamberg liker ikke bussjåførens handlemåte. Han mener han aldri skulle kjørt videre. - Han burde ha stanset med det samme og ikke latt katten ligge. Når du har truffet et skadet dyr så skal du stoppe. Det slår dyrevernloven fast, sier Stamberg

Han har sendt brev til Bussen Trafikkselskap der han gjør det klart at bussjåføren handlet i strid med dyrevernloven da han kjørte videre. Men saken er ikke blitt anmeldt. - Sjåføren har beklaget sterkt det som skjedde. Derfor har jeg nøyd meg med å skrive et brev, sier Stamberg. Han sier at enhver sjåfør som kjører over et dyr plikter å hjelpe det. - Ser du at et dyr er skadet, må du enten avlive det eller skaffe hjelp, fastslår Stamberg.

Bussen Trafikkselskap gir denne forklaringen på hva som skjedde da katten ble påkjørt: - Sjåføren vurderte det slik at han ikke kunne stoppe bussen der og da, fordi han da ville skape en trafikkfarlig situasjon. Derfor stanset han på neste busstopp og kontaktet der politiet, sier Harald Vålandsmyr, administrerende direktør i Bussen Trafikkselskap.

— Tar dere selvkritikk for måten overkjørselen ble håndtert på?

— Det er en uheldig episode. Vi beklager at det kunne virke som sjåføren ikke brydde seg om katten. Han er tvert imot svært lei seg for det som skjedde, opplyser Vålandsmyr.