KRISTIANSAND: — Vi pågrep en 21 år gammel mann rundt klokken 14, og han er siktet for ranet. Mannen ble pågrepet hjemme i sin bopel i Kvadraturen, og det gikk rolig for seg, bekrefter Oddbjørn Lunde, politiførstebetjent ved Kristiansand politistasjon.

Det var rundt klokken 02 natt til torsdag at en 24 år gammel turist fra Vestlandet ble ranet da han oppholdt seg i Kvadraturen. Den siktede skal ha truet 24-åringen med pistol, og tvang ham til å ta ut 4000 kroner fra en minibank i byen.

Det var på bakgrunn av bilder fra overvåkingskameraet ved denne minibanken at vi fant ut hvem mannen er og kunne pågripe og sikte ham, sier Lunde. Den siktede 21-åringen skal ha kommet i kontakt med vestlendingen tidligere på kvelden. Han innrømmer ikke å ha utført ranet.

— 21-åringen innrømmer å ha hatt kontakt med den fornærmede utenfor en pub i byen tidligere på kvelden, men han benekter at han har begått ranet. Vi har avhørt begge i dag, og nå vil vi fortsette med å sjekke en del tekniske spor. Så vil det bli opp til juristene hva som skjer videre i saken, men det ligger litt fram i tid, sier Lunde. Den ranssiktede 21-åringen ble i går løslatt fra varetekt, siden politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse i saken. Politiet har valgt å ikke frigi bildene fra overvåkingskameraet.