KRISTIANSAND: – Mye tyder på at denne saken løser seg, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen skrev i dag at Daniele måtte sendes tilbake til Chile slik at søknaden hennes om opphold i Norge, måtte behandles der.

Hennes mor, Ana Caceres, har giftet seg i Norge og har fått oppholdstillatelse i landet.

– De kan da ikke mene at vi skal sende et barn rundt halve kloden alene, sa Ana Caceres til Fædrelandsvennen i dag.

Sjøholt i UDI går så langt han kan i å si at denne saken skal løses til Danieles og hennes families fordel:

– Vi hadde en ny gjennomgang av saken i dag. Jeg var ikke kjent med mandag kveld da jeg ble kontaktet av Fædrelandsvennen, at det med saken lå en samtykkeerklæring fra barnets biologiske far.

– Det som har skjedd etter vårt forrige vedtak i saken i fjor høst, er at Kommunal— og Regionaldepartementet omkring 1. desember sendte ut på høring et forslag til regelendring av paragraf 10 i utlendingsloven. Det går nettopp på at det bør åpnes for at det kan sendes søknad om oppholdstillatelse fra Norge hvis samtykkeerklæring foreligger før de ankom landet, forklarer Sjøholt.

– Dette betyr at det er riktig å ta denne saken til realitetsbehandling, og jeg er innstilt på at det her er rimelig å forskottere regelendringen som er foreslått fra departementet, sier Sjøholt.

Han understreker at det endelige vedtaket i saken ikke gjøres over telefon med media, men vil behandles på vanlig måte og være klart i løpet av uken.

svein.versland@fedrelandsvennen.no