KVINESDAL: — Det er skadene på kvinnen som gjør at vi etterforsker dette som drap, sier operasjonsleder hos agderpolitiet, Frank Solås.

Kvinnens 25 år gamle samboer ble pågrepet av politiet ved 19.30-tiden. Også han er skadet, og ble sendt til legebehandling på Sørlandets sykehus Kristiansand.

I løpet av natten er han utskrevet kun med mindre skader.

— Han vil bli forsøkt avhørt i løpet av formiddagen, og vi forbereder fengslingsmøte på et ikke fastsatt tidspunkt utover dagen, sier lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor til Fædrelandsvennens nettavis.

Det er ikke kommet fram nye, avgjørende opplysninger i saken siden onsdag kveld. Politiet regner saken som "rimelig oversiktelig" med tanke på de faktiske forhold.

— Hvorfor tok det en time fra drapet skjedde før politiet kom til åstedet, slik at ambulansepersonellet måtte vente i over en halv time før de kunne gå inn i huset til den knivstukne kvinnen?

— Vakthavende var i Lyngdal og Flekkefjord, og det er fem-seks mil å kjøre. Så i lys av avstanden er ikke tidsbruken påfallende. Men jeg forstår naturligvis at det var frustrerende for dem som ventet, sier lensmann Olsen.

Det var ved 18.30-tiden onsdag AMK-sentralen fikk melding om at noen var skadet i et bolighus på Røynebu mellom Kvinlog og Fjotland, nord i Kvinesdal. Det ble rykket ut med både ambulanse og politi. Men politiet holdt helsepersonellet igjen inntil man var sikre på at det var trygt å gå inn i huset.

Uten dramatikk

— 25-åringen ble pågrepet uten dramatikk, sier Solås.

Kniven som ble brukt til å utføre drapet, ble raskt funnet av politiet.

Solås ville i går kveld ikke si noe om omstendighetene rundt drapet, ut over at mannen er siktet for forsettelig drap.

Han vil heller ikke si på hvilken måte mannen er skadet, men det skal ikke være alvorlig, og han var hele tiden ved bevissthet.

Politiet vil ikke si om det var 25-åringen selv som kontaktet ambulansepersonellet.

Ifølge politiet skal ingen andre enn samboerparet ha vært i huset da drapet skjedde, men etter det Fædrelandsvennen forstår, skal far til den mistenkte ha vært i boligen kort tid før hendelsen. Det ble hørt roping og skriking fra huset tidligere på dagen.

Begge kjente

Solås bekrefter at begge de involverte er kjente for politiet. Etter det Fædrelandsvennen forstår, skal det i 25-åringens tilfelle være i forbindelse med tidligere voldsepisoder og trusler, blant annet mot nær familie. Dessuten skal han i ett tilfelle ha truet politiet med øks ved det samme huset der drapet skjedde i går.

Han skal også være involvert i et narkotikamiljø i Kvinesdal, noe også kvinnen skal ha vært en del av, uten at politiet vil bekrefte disse opplysningene.

Overfor avisen blir 25-åringen beskrevet som uberegnelig, og at folk i nærmiljøet har vært redde for ham. «En tikkende bombe», beskrives han som på grunn av sitt temperament. Noen ganger var han høflig og fåmælt, før han kunne snu helt om og bli truende overfor omgivelsene.

Samboere i flere år

De to involverte skal ha vært samboere i flere år, og flyttet til dette huset i fjor sommer. 25-åringen står som eier av boligen som er hans barndomshjem.

Den avdøde kvinnen var opprinnelig fra Sira i Flekkefjord, og hun etterlater seg en mindreårig datter.

Politiet startet i går kveld den taktiske og tekniske etterforskningen på stedet etter at boligen var sikret.

25-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag såfremt hans helsetilstand tillater det.

jarle.martinsen@fedrelandsvennen.no

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no