KRISTIANSAND: — Det er helt utrolig at det går an å stjele frosne brød, melk og bestikk. Det er helt uvirkelig, sier Myrstad til Fædrelandsvennen.

Tidlig fredag morgen kom den nyansatte styreren til barnehagen som ligger like ovenfor båtplassen i Bertesbukta på Lund.

— Jeg hadde tidligvakt og kom derfor før de andre. Da jeg kom innenfor, oppdaget jeg at det var mye rot på gulvet og at skapdørene stod oppe på kjøkkenet. Men det var først da jeg kom inn på kontoret mitt at jeg oppdaget hva som hadde skjedd. Både PC, telefoner og faksmaskinen var borte vekk.

Men det størst sjokk fikk Myrstad når hun oppdaget at tyvene hadde gått enda grundigere til verks.

— En ting er at de stjeler datautstyr. Men de har stjålet en liftgardin, bestikk, enkelte pynteting og varmedressene til de voksne. De har også vært i kjelleren og stjålet verktøy. De har trolig kommet seg inn ved å knuse et vindu (bildet) , sier den oppgitte styreren til fvn.no.

Flere timer etter at Myrstad oppdaget tyveriet kan hun ikke forstå hvordan tyver kan få seg til å stjele fra en barnehage.

— Du får helt sjokk! Jeg kan ennå ikke fatte at det er sant. Man må bare innse at det virkelig er tilfelle og la hverdagen gå videre, sier Myrstad.

— Hva sier barna til det som har skjedd?

— De var veldig opptatt av vinduet som var knust. Ellers har vi fokusert på at politiet er her for å hjelpe oss, sier Myrstad.

Endelig ovenpå

Bertesbukta barnehage, som den het før, var svært omstridt i vår da det ble kjent at en mannlig rusmisbruker i flere måneder gikk vakter som innebar at han tidvis var alene med barna tidlig om morgenen eller sent om ettermiddagen. Det ble også avslørt økonomisk rot. Nå har barnehagen fått ny eier, og dermed ny giv. Tyveriet er et stort skår i gleden for de ansatte.

— Vi ble helt sjokkert og begynte å grine. Vi fortjente ikke dette, sier Anne Grete Lorentsen (t.h).

— Endelig har vi fått det litt greit her, og så skjer dette. Jeg skjønner ikke hva de tenker. Det er jo barna det går ut over, sier Mireya Bellenger .

Foreldrene til barna ble orientert om tyveriet da de leverte barna fredag morgen.

— De synes det er like trist og uhyggelig som oss, sier Myrstad.

Kriminalteknikere fra politiet var i barnehagen fredag formiddag for å sikre spor.