KRISTIANSAND: — Hva er det du sier? Hvis dette er tilfelle har vi et kjempeproblem, sier nestlederen i helse- og sosialstyret i Kristiansand, Halvor Hulaas (Frp).

Han ante ikke at det er så lett å kjøpe seksuelle tjenester i Kristiansand. I går ettermiddag diskuterte han og de andre politikerne i helse- og sosialstyret rapporten om prostitusjon. De konkluderte med å ta rapporten fra helse- og sosialetaten til etterretning. Konkret ba politikerne etaten om å holde et øye med utviklingen, men de gikk ikke inn for noen mer konkrete tiltak eller oppfølginger. Da Fædrelandsvennen etter møtet informerte Hulaas om tilgangen til prostituerte over internett, ble han svært overrasket.

— Det er klart at dette stiller saken i et helt nytt lys. Kartleggingen har først og fremst gått på synlig prostitusjon på gateplan, og ikke på hva som finnes på internett.

— Hva bør dere politikere i så fall gjøre?

— Nå har vi bedt helse- og sosialetaten om å holde et øye med dette, og det blir ekstra viktig i lys av de opplysningene dere kommer med. Det er klart at hvis dette er skjult prostitusjon over internett, da har vi et stort problem. Men i første omgang må vi se om det er mulig å få kartlagt dette, sier Hulaas.

Også lederen av helse- og sosialstyret, Grete Kvelland Skaara (KrF), er overrasket over opplysningene. - Vi var vel klar over at det skjer noe fra hjem og hoteller. Men at det er så lettvint å komme i kontakt med prostituerte i byen, det forundrer meg.

Men heller ikke Kvelland Skaara mener tiden er inne for noen konkrete tiltak utover å se hva administrasjonen kan finne ut ved å holde øynene åpne. - Dessuten har vi nå kommet med i et samarbeid med de andre storbyene i Norge og kan trekke på deres erfaringer. Og så vil våre egne dyktige fagfolk fortsette å arbeide med dette. For det er klart at vi ikke kan være sikre på at vår egen by er så mye bedre enn de andre når det kommer til stykket, sier Kvelland Skaara.