KRISTIANSAND: I går måtte politiet ifølge Pedersen løslate i alt syv personer som skulle vært varetektsfengslet eller fengslet.

— Blant annet tre ungdommer som har vært involvert i voldsepisoder. Vi definerer dem som problemungdom, sier Pedersen.

— På toppen av det hele har vi nå pågrepet ytterligere to personer i saken som ble rullet opp i Høvåg i helgen. Vi frykter at vi må løslate dem også, men de kan vi holde til i morgen, fortsetter Pedersen.

Fædrelandsvennen skrev i forrige uke at politiet måtte slippe løs seks personer, og at dette tallet aldri hadde vært så høyt før. Nå er rekorden allerede brutt. Grunnen er stappfulle fengsler.

— Kriminaliteten kan eksplodere rundt oss hvis det blir for mange slike løslatelser, frykter Pedersen.

— Hva slag signal sender dette?

— Jeg er ikke noe glad for denne situasjonen. Det er lite forståelse blant publikum, og politiet settes sjakk matt, sier Pedersen, som mener det er et stort behov for mer fengselskapasitet.

En konsekvens er at politiet hever terskelen for hvem de fremstiller for varetektsfengsling. Dermed blir kriminelle som politiet mener burde vært varetektsfengslet, ikke fremstilt for varetektsfengsling.

— Slike avveininger begynner å bli dagligdags. Det er tragisk at dette er blitt en del av hverdagen vår, mener Pedersen.