Det skriver nettstedet Søgne i dag. Via Statens naturoppsyn har Miljøvern-avdelingen hos Fylkesmannen blitt underrettet om at det er oppført to plattinger på 28 og 9 kvadratmeter på Kubbøya. Nå må milliardærarvingen svare for de to plattingene. Den 103 mål store ubebygde øya er nemlig et lukket fuglereservat tre måneder i året, og byggetillatelse er helt utelukket.

Miljøvernavdelingen skriver i sitt brev at tiltaket er ulovlig, men at de ikke vil forfølge saken videre dersom tilstanden før bygging gjenopprettes innen 1. november. De ber om bekreftelse på dette. Brevet er sendt via Rockefellers mor, Anne-Marie Rasmussen, som bor i Søgne.

Kubbøya ble overført til Stephen Rockefeller jr. fra moren og tante Torhild Rasmussen høsten 2003. 43 år gamle Stephen det førstefødte resultat av det legendariske Rockefeller-bryllupet i Søgne i august 1959, da pappa Stephen ektet Anne-Marie Rasmussen med hele verdenspressen på plass utenfor hovedkirken.

Han er femte generasjons etterkommer av John D. Rockefeller, som ble blant verdens rikeste da han rundt 1900 hadde tilnærmet oljemonopol i USA.

Øya, som nå Fylkesmannen i Vest-Agder forlanger svar om, ligger hundre meter vest for Hellersøya ved Songvår fyrstasjon.