KRISTIANSAND: – Viking Holding, ved styrets formann, skal innen 14 dager betale 270.000 kroner til konkursboet etter Kristiansand Golfklubb. I tillegg kommer renter fra 1. mars 2003 og motpartens omkostninger på 43.362,50 kroner.

Slik konkluderer tingrettdommer Knut Otterbech i krangelen mellom Viking Holding AS og konkursboet etter Kristiansand Golfklubb. Viking Holding, hvor Tore Hansen-Tangen er hovedaksjonær og styreformann, hadde hevdet at en avgitt fulltegningsgaranti på 270.000 kroner for å få finansiert det etter hvert så skakkjørte golfbaneprosjektet på Klepp i Ålefjær, ikke hadde gyldighet da det ble alvor og garantien innkrevd.

– Viking Holding er ikke rette skyldner, dessuten endret forutsetningene seg, hevdet Viking Holdings advokat Hans Peder Bjerke i Kristiansand tingrett.

Det om rett skyldner avvises tvert av retten. Om forutsetningene sies at «Styreformannen hos saksøkte (Tore Hansen-Tangen, red.anm.) var også formann i Kristiansand Golfklubb, slik at han må ha vært sentral i forhandlingene om vedtektsendringer ... uten at man på noen måte protesterte ... før etter lang tid.» Dermed avfeies også det ankepunktet.

I det hele tatt kom ikke Viking Holding langt med sine innsigelser. Golfklubboet, som var representert ved bobestyrer og advokat Sverre Grette i Kristiansand tingrett, vant fullstendig fram. Grette har tidligere opplyst at han har et par tilsvarende tvister på gang, men at han ville avvente utfallet av denne første før han går videre med de andre.

Spørsmålet er imidlertid om Viking Holding anker.

– Jeg har ikke sett dommen ennå, lyder den knappe kommentaren fra advokat Hans Peder Bjerke.

– Ikke jeg heller, men sannsynligheten for en anke er nok stor, supplerer Tore Hansen-Tangen.