LILLESAND: Som kjent har en arbeidsgruppe nedsatt av fylkestinget foreslått at deler av formgivningsfaget flyttes til Arendal. Og idrettslinja, som for noen år siden ble overført fra Lillesand til Åmli, går gruppa nå inn for også skal plasseres i fylkeshovedstaden. I en høringsuttalelse skriver leder for Utdanningsforbundet ved skolen, Ylva Blomberg og resten av styret, at skolens elevtall vil komme til å synke fra dagens 425 til 360. Dette er et betydelig lavere tall enn skolen er dimensjonert for og altfor lavt i forhold til fødselstallene i regionen. I tillegg kan Lillesand vente seg økt tilflytting.

Forbundet peker på at skolen har mistet mye: Idrettslinje, trearbeidsfag, kjøttfag og en parallell på allmennfaglig studieretning. For et par år siden ble også Sekon lagt ned, mens skolen har fått salg og service og vekst i klassetallet for formgivningsfaget.

For å hindre at elever forsvinner til andre skoler, er det nødvendig at skolen på sikt får det studiespesialiserende programområdet samfunnsfag og økonomi i tillegg til realfag og språk. På kort sikt ønsker man å gi et begrenset tilbud innen samfunnsfag-økonomi.

De siste idrettselevene forsvant i 2001. Opprinnelig ble idrettsfag lagt til Møglestu fordi alle fasiliteter lå i umiddelbar nærhet. Utdanningsforbundet synes det er urimelig at arbeidsgruppa ikke nevner Møglestu som aktuell for idrettsfag.

Skolen har også god tradisjon innen formgivning. Møglestu har nå et tilbud som gir studiekompetanse. Det nye, men mye mer teoritunge alternativet i den nye strukturen faller inn under studiespesialiserende utdanningsprogram. Skolen har god kompetanse, men i forslaget har Møglestu bare fått yrkesfaglig formgivning, en nedbygging av dagens tilbud.

Forbundet mener skolen bør tildeles det studieforberedende utdanningsprogrammet i enten idrett eller formgivning. Men i styret er det uenighet om hva man primært ønsker å få til skolen.

Videre mener forbundet at matfag vg 2 bør flyttes til Møglestu. Det pekes på at Lillesand har bedrifter som kan ta imot lærlinger, som slakter Eide og nå snart også Bakers. Dette tilbudet mistet Lillesand for tre år siden. Det ble bygd opp igjen i Arendal, og lærerkrefter fra Lillesand måtte hentes inn for å dekke behovet.

Forbundet ønsker i tillegg Oppfølgingstjenesten lagt til skolen. Helt til for ett år siden drev skolen den nå nedlagte avdelingen Sekon.