KRISTIANSAND: Syv tulipanblomster er i ferd med å foldeseg ut på én og samme stilk.Selv er Rasmussen overbevist om at det er Kristiansandspolitikere som er skyld i plantens forvandling:— Ja. Det er denne hersens fortettingspolitikken, ikke minst her på Kuholmen. Plantene forstår at det snart ikke er en ledig flekk igjen. De forbereder seg på all elendigheten byutviklingsstyret steller i stand, sier 72-åringen.Rasmussen mener byen blirhelt ufremkommelig hvis ikkepolitikerne slutter med å støtte utbygging av hver eneste eplehage og grønne flekk.Nok om det. Tilbake til tulipanmysteriet:- Jeg kjøpte vanlig løk i fjor høst. Jeg har aldri hørt om flere blomster på samme tulipanstilk før, sier Rasmussen, som er aldri så lite stolt over det som kan være en liten botanisk sensasjon.I krukka står den syvblomstrede sammen med helt vanlige tulipaner. I ei annen krukke står det en med tre blomster på. Mutasjon?

Botaniker Per Arvid Åsen på Agder Naturmuseum tror det kan være snakk om en mutasjon.- Det skjer svært sjelden. Men det skjer. Jeg har aldri hørt om syv blomster på en stilk før. Men av og til ser vi røde blåveis og blå hvitveis og sånt. Naturen er forunderlig, sier Åsen.Gartner Morten Bragdø sier det absolutt kan være snakk om mutasjon. Men det kan også være en annen årsak:- De siste 20 årene har detblitt importert flerblomstrede tulipanløk fra utlandet. Det finnes flere typer, men jeg har kun hørt om tre og femblomstrede. Aldri syv, sier han. Feilsortering?

— Men Rasmussen har ikke kjøpt flerblomstrede?- Nei, akkurat. Da er det enten mutasjon eller feilsortering da løken ble pakket. Mutasjon er ikke usannsynlig siden vi snakker om syv blomster, sier Bragdø.Rasmussen sier Naturmuseet kan få en løk utpå sommeren. Hvis de vil forske, er det greit for ham.- Et skikkelig svar hadde jo vært greit å få, sier han.