FLEKKEFJORD: Det hjerteskjærende dramaet skjedde 11. september i fjor. Da var flekkefjæringen og en jevnaldrende rogalending på fest i Finnøy i Rogaland.

Sent på natten skal de i følge tiltalten ha dyttet den ett år gamle katten inn i mikrobølgeovnen. Så skrudde de på ovnen, også med grill-elementet på, slik at pelsen ble svidd.

Deretter puttet den også en kattunge inn i mikrobølgeovnen, satte den på og holdt kattungen innesperret i ovnen i flere timer. Kattungen døde etter å ah blitt varmet opp innenfra av mikrostrålene, fremgår det av tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Rogaland.

Guttene er tiltalt etter dyrvernloven.

Kattens eier, kokke-eleven Thomas Røde (17), var dypt rystet.

— Jeg trodde ikke det var sant da jeg ble oppringt. At noen kan ha hjerte til å gjøre noe sånt, sa Røde til Dagbladet i september i fjor.

— Dette er en veldig stygg og makaber sak, som ikke hører hjemme i landbruksbygda Finnøy, sa lensmann Hans Wigelius i Finnøy til Dagbladet i september.

Den ene av mennene skal ha tilstått kattedrapet, skriver Stavanger Aftenblad. Katteeiere og dyrebeskyttelsen i området har reagert med avsky mot det som skjedde, skriver avisen.

Dom i saken faller ikke før fredag neste uke.