arendal:

De tre hovedtiltalte mennene fra Vestfold ble i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i 11-14 år. Aktor mener straffen er for mild og vil ha lagretten med på å få straffer opp mot 16 års fengsel i ankerunden. Mot dette står de tiltalte som nekter og mener at dommen fra tingretten er uriktig.

Påtalemyndigheten brukte i tingretten forklaringen til en 26-åring fra Larvik som den «rette» beskrivelsen av det som skjedde i lokalene til Stoa billakkering denne skjebnesvangre lørdagen. 26-åringen har lagt kortene på bordet og forklart seg detaljert om hva som skjedde. Aust-Agder tingrett festet lit til denne forklaringen.

Zia Anwar ble utsatt for massiv og dødelig vold. Han ble slått med et aluminiumsballtre så hardt at det bøyde seg, fikk sparket ut tennene, ble skutt i beinet og voldtatt med en pistol. Han ble etterlatt i en bil hvor han døde. Bilen ble senere på natten påtent.

En jury på ti personer skal i ukene fremover vurdere og etter hvert ta stilling til bevisene i saken som førte til domfellelse i tingretten. Det er plukket ut to reservemedlemmer så ikke saken må utsettes i tilfelle sykdom blant jurymedlemmene.

På rettens første dag nektet en av de tre antatte hovedmennene å forklare seg.

Flere av dem ytret seg i går også kritisk til soningsforholdene under ankesaken. De sitter nærmest i isolasjon i Arendal kretsfengsel så lenge saken varer fram til 10. juni.