Mellom 10 og 15 polititjenestemenn ved Rogaland politidistrikt har etterforsket forsvinningssaken nærmest døgnet rundt i en måned, etter å ha overtatt saken fra Agder politidistrikt. Saken blir etterforsket ved personseksjonen i felles etterforskningsenhet, som etterforsker drap og de alvorligste sedelighetssakene i Rogaland politidistrikt.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø opplyser til Aftenbladet at de frykter at trebarnsmoren fra Søgne er død.

— Ann Helen Karlsen, kalt «Lena», er sist sett i Tananger natt til søndag 6. mars i år. Hun har vært vekke så lenge uten å gi lyd fra seg, at det ikke er urimelig at hun er død. Det kan ha skjedd ved en straffbar handling, sier Rossebø til Stavanger Aftenblad.

Den aller siste kjente observasjonen av den savnede kvinnen, er gjort i Tananger hvor hun besøkte bekjente. Hun skal også ha handlet natt til søndag på en bensinstasjon i Tananger. Her var hun inne og handlet.

Fredag og lørdag samme helg var hun i Stavanger. Hun var sammen med moren sin fredag. Moren returnerte til Kristiansand, mens Karlsen ble værende igjen. Og mye tyder på at kvinnen byttet om eller kjøpte ny togbillett lørdag 5. eller søndag 6. mars fra Stavanger til Kristiansand.

— Vi har også opplysninger om at savnede fredag 4. mars om ettermiddagen var innom både Radisson SAS Atlantic Hotell og Victoria Hotell. Det er også sannsynlig at hun samme kveld var på noen utesteder i Stavanger sentrum, framholder Rossebø. Dagen etter, lørdag 5. mars, har politiet opplysninger om at savnede var og handlet klær i Stavanger sentrum i tidsrommet klokken 12-14. Politiet vet ikke hvordan savnede kom seg til eller fra Tananger.

Ann Helen Karlsen ble meldt savnet torsdag 14. april til Lillesand lensmannskontor. Agder politidistrikt etterforsket saken fram til politiet i Rogaland overtok 14. november.

Etter en måned med etterforskning har politiet foreløpig ikke flere opplysninger å følge opp. Derfor har de valgt å gå bredt ut til publikum som oppfordrer folk som kan vite no om å tipse.

Den savnede kvinnen er født og oppvokst i Lillesand, men bodde i Søgne da hun ble meldt savnet. Hun er 162 cm høy, slank, har langt bølget, mørkt brunlig hår og snakker sørlandsdialekt. Hun blir betegnet som en blid og sosial person.