LYNGDAL: — Vi er sikker på at det finnes mange kreative personer i Farsund, Lyngdal, Lindesnes og Mandal, personer med ideer som kan videreutvikles til nye arbeidsplasser.

Det sier Ståle J. Olsen, som til daglig er leder av Lyngdal nærings- og reiselivsråd. Han er også en av initiativtakerne til dette tiltaksprosjektet i de fire kommunene i vestre Vest-Agder.

Prosjektet som har fått navnet «fra idé til levebrød», går ut på å spore opp personer med gode næringsideer i de fire kommunene. Deretter skal ideene testes med sikte på om de kan videreutvikles til nye arbeidsplasser.

I løpet av denne og de to neste måneder skal man søke å spore opp mulige gründere.

— Det aller viktigste i første omgang blir å finne disse personene. Deretter tilbyr vi et kursopplegg som skal stimulere og hjelpe dem i gang, sier Olsen. Han påpeker også at det skal bygges nettverk mellom personer og/eller bedrifter som kan utfylle hverandre og sammen bidra til vekst og nyskaping i regionen.

Det er første gang et slikt opplegg blir forsøkt i denne regionen.

— Næringsstrukturen i de fire kommunene er slik at samarbeid på tvers av kommunegrensene er naturlig, sier Hans-Egill Berven i Farsund Næringsselskap. Han legger til at det heller ikke er noe i veien for at personer og miljøer i andre kommuner tar kontakt.

Og Ståle J. Olsen minner om at ingen idé er for liten, ingen er for stor.

OLAF LORENTSEN