KRISTIANSAND: — Tiltalte synes å ha vanskeligheter med å holde seg unna kriminelle handlinger. Det tok bare fire-fem uker etter siste løslatelse før gjeldende forhold ble begått, skriver dommerfullmektig Elisabeth Grønningsæter i dommen fra Kristiansand tingrett.

Ni forhold er 23-åringen dømt for. Alt skjedde i løpet av et hektisk halvt døgn, fra natt til påskeaften og til han ble pågrepet ved 14-tiden samme dag. Nå er han dømt til ett års fengsel, som er en fellesstraff med siste dom. Han er tidligere dømt 14 ganger.

23-åringen angrer på at han sa ja til å hjelpe sin gamle venn som skulle «bli kvestet» om ikke pengene han skyldte ble betalt dagen etter. «Hjelperen» stjal en bil på Mosby natt til påskeaften og kjørte uten førerkort til Evje. Der tok han seg inn i forretningen BD Bil og stjal seks stereoanlegg og 450 kroner. Han stjal også en bil som han kjørte hjem til Kristiansand med. Derfra forsøkte han å få solgt tyvegodset. Samtidig røykte han litt hasj. Litt utpå dagen kjørte han til Sørlandssenteret og til Hånes hvor han skulle selge tyvegods. Ved rundkjøringen møtte han politiet som satte på sirener og blålys. 23-åringen ble livredd og stakk fra politiet, blant annet på en gang- og sykkelvei. Ferden gikk i 120 kilometer i timen i 70-sonen, og politiet fulgte ikke etter. Men i Moneheia ble han pågrepet etter kort tid.

Også tidligere har 23-åringen begått nye kriminelle handlinger kort tid etter at han er løslatt. Retten tror derfor ikke på at skoleplass i Vennesla og kommunal leilighet er nok til å holde ham på matta. SVEIN VERSLAND