KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett påpeker at kvinnens oppførsel i forkant av den påståtte forbrytelsen ikke kan ses bort fra ved bevisvurderingen.

— Jeg synes det er helt utrolig at retten kan legge vekt på flørting i en voldtektssak i 2005, sier Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem Orheim til VG.

— Med denne dommen sender rettsvesenet ut signal til norske kvinner om at de skal forholde seg passive og ytterst forsiktige, hvis de ikke skal risikere at oppførselen skal brukes mot dem i retten.

I dommen legges det også vekt på andre sider av kvinnens opptreden på et utested:

— Hun var opptatt av å være attraktiv og sa at mange ville ha henne, forklarte et vitne.

Og både hun og tilalte bekreftet at de både flørtet og bedrev gjensidig beføling ute på restauranten.

Den 28 år gamle tobarnsmoren hevdet hun ble voldtatt i baksetet på en bil mens 26-åringen av utenlandsk opprinnelse og hans bror skysset henne hjem til ektemannen etter en bytur i Kristiansand, en bytur hvor hun hadde pådratt seg en promille på rundt 1,5. Retten mener det er tvil om 26-åringen tvang seg til sex. Kvinnen innrømmet både beføling og flørting før bilturen, men at hun protesterte og skjøv børt 26-åringen da han ville ha sex.

Ektemannen til kvinnen mener må være lov for kvinner å gå på byen, flørte og ha det gøy uten at man skal bli utsatt for voldtekt.

Kvinnen hadde i politiavhør og i retten to forklaringer om når og hvor overgrepene startet. «Det er påfallende selv om hun var beruset.»

26-åringen skulle ha vært hardhendt, men politiet som kom umiddelbart etter hendelsen, fant tøyet helt og uten skader. Det ble imidlertid oppdaget to blåmerker, uten at retten finner å kunne sette dem i sammenheng med påståtte overgrep.

Statsadvokatene i Agder vurderer nå i følge VG å anke dommen.