KRISTIANSAND: — Dette kommer som en overraskende opplysning. Vi kunne ikke se at det var noen fare på ferde da riksantikvaren og jeg var på befaring på taket torsdag i forrige uke, sier Sæth.

Han beroliger imidlertid med at de tre spirene som det er snakk om skal være sikret ved inngjerding og sperrebånd. Sikringen skal ha skjedd i går ettermiddag, og det er nå ingen fare for at noe kan ramle ned på bakken.

— Det ble tatt i tide, og det er ingenting nå som tyder på en katastrofe. Grunnen til at vi ikke har gjort noe med spirene før, er at de kontrollene vi har gjort fra bakken ikke har vist noe galt. Det har heller ikke ramlet ned noe som vi har registrert, forteller kirkesjefen.

Når det gjelder kirkens hovedtårn ble det ifølge Sæth restaurert i år 2000, og skal derfor ikke restaureres på nytt i år.

Sæth sier han er glad for at taket og spirene på Domkirken skal repareres. Om det kunne ha skjedd en ulykke på grunn av at skiferheller eller spir hadde ramlet ned, er det ifølge Sæth umulig å si noe om.

— Det blir bare hypotetisk. Men vi skiftet det ene spiret for fem år siden, og da var det ikke noen tegn til at det holdt på å ramle ned, sier han.