VENNESLA: — Vi tar ikke noe på forskudd, men kommunestyret hadde vært utrolig spennende, sier Alexander Etsy Jensen (17).

Sammen med Christina Jacobsen (17) og Daniel Kristensen (16) er han med på Frps nominasjonsliste for kommunestyret i Vennesla. Ved neste års kommunevalg har alle tre god mulighet til å skaffe seg en plass i kommunestyret. Jacobsen innehar en tredjeplass på lista, Jensen og Kristensen henholdsvis femte- og syvendeplassen. De tre er glade for tilliten.

Unge stemmer. Det potensielle ansvaret vil i følge dem selv gi en unik mulighet til å sette ungdomssaker på agendaen.

— Ungdommens syn på ting trengs i kommunestyret. Vi vet hva unge mennesker i Vennesla ønsker, konstaterer Jacobsen.

— Men folk må ikke tro at vi kun vil jobbe for unges saker. De andre aldersgruppene er like viktige, påpeker Christensen.

De tre ungdommene går til daglig på Vennesla videregående skole. For halvannet år siden meldte de seg inn i Fpu.

Enkelte vil nok påstå at de tre er for unge til å få et slikt ansvar, men det er hovedpersonene ikke enige i.

— Det er helt feil å se slik på det. Vi har mye å bidra med. En stor fordel er at unge mennesker antageligvis vil ha lett for å ta kontakt med oss. Det er nok enklere enn å prate med gamle gubber i dress, smiler Jacobsen.

Alvor. De blir ikke skremt med tanke på alvoret man står overfor i kommunestyret.

— Vi har et godt forhold til lederen og nestlederen i Vennesla Frp, og vi er ikke redde for å spørre dem om ting, hvis det er noe vi lurer på, sier Jensen.

Boligskatten engasjerer. Den er de selvsagt ikke tilhengere av.

— Vennesla er ei bygd med god tilflytningsvekst, men boligskatt vil fort føre til at ingen unge mennesker har råd til å etablere seg her, forklarer Christensen.

Trekløveret har foreløpig beina plantet godt på bakken. Her tar ingen seieren på forskudd.

— Jeg blir ikke skuffet hvis jeg ikke blir valgt, men utrolig glad hvis jeg blir det. Vi får se. Velgerne avgjør, sier Christensen.