KRISTIANSAND: — En organisasjon bør ha én leder, sier Quart-styremedlem Borgar Dahle. Han har nøye fulgt med på debatten om Quartfestivalens fremtid de siste dagene og ukene.

— Mitt poeng er at når først hele festivalen skal gjennomgås og reorganiseres, må det ikke bare fokuseres på styre og eierforhold. Man må også se på administrasjonen, sier Dahle.

Tidligere har et annet styremedlem, advokat Per Lykke, sagt til Fædrelandsvennen at blant andre Toffen Gunnufsen bør vurdere sin stilling på grunn av den økonomiske situasjonen.

-Én leder

Borgar Dahle har selv bakgrunn som daglig leder for Notodden Blues Festival, og mener det er uheldig at Quartfestivalen ikke har én, klar leder. I dag er festivalsjef Toffen Gunnufsen og daglig leder Einar Buø, som nå har overtatt etter Asbjørn Uppstad, sidestilte ledere.

— Jeg mener den øverste ansvarlige bør være den som har ansvaret for økonomi- og personalspørsmål. Den kunstneriske lederen bør være underlagt ham, sier Dahle.

— Med dette vil du degradere Toffen?

— Dette går ikke på ham som person, men en organisasjon bør ha en viss struktur. To likestilte ledere fungerer etter min mening ikke optimalt, sier Dahle.

Han vil ta dette opp med andre medlemmer i styret.

— Kristiansand kommune har sagt at vi må stille våre plasser til disposisjon, og det gjør vi så gjerne. Men vi bør samtidig få komme med innspill til hvordan vi mener festivalen best vil kunne møte fremtiden, sier Dahle.

Vil kjempe

Toffen Gunnufsen gjør det klart at han ikke vil gi seg uten sverdslag. - Jeg vil kjempe for min arbeidskontrakt. Todelingen har etter min mening fungert bra, sier han.

— Men Dahle mener én sjef er det beste?

— Det får han mene det han vil om. Det er ikke noe unikt med to likestilte ledere. Flere festivaler i utlandet har en tilsvarende struktur, sier Gunnufsen.

Han er redd for at denne typen diskusjon skal forstyrre den prosessen som nå er i gang i Kristiansand kommune for å redde Quartfestivalen.

— Dahles utspill er en avsporing. Det viktigste nå er å legge til rette for at bystyret vedtar redningsplanen som formannskapet har gått inn for, sier Gunnufsen.

— Når en ny organisasjonsmodell er på plass, får det bli opp til det nye styret å bestemme lederspørsmålet. Jeg mener dagens ledermodell fungerer bra, sier Gunnufsen.