— En stor del av ressursene i avsnittet for organisert kriminalitet i Felles kriminalenhet i Agder har de siste par årene gått til å etterforske de organiserte kriminelle miljøene i Arendal-regionen, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

Han sier han er blitt overrasket over det store omfanget av den organiserte kriminaliteten. Pedersen mener den har hatt en bekymringsfull utvikling de siste årene. I 2001 ble det registrert halvparten så mange grove narkotikaforbrytelser i Arendal som Kristiansand. I fjor hadde Arendal 40 prosent flere slike saker enn Kristiansand. Det er snakk om saker med titall kilo amfetamin og hasj. - En del av dette skyldes vår innsats mot det kriminelle nettverkene i Arendal. Felles kriminalenhet jobber målbevisst sammen med Arendal politistasjon, og samarbeidet begynner å gi gode resultater, sier Pedersen.

Han mener de i fellesskap har klart å slå noen kiler inn i det kriminelle nettverket.

— Vi har brutt opp og splittet noen miljøer. De er blitt stresset, og mange føler at risikoen for å bli tatt er større, sier Pedersen.

Han mener det er helt avgjørende å få bukt med den tunge organiserte kriminaliteten, dersom man vil gjøre noe med hverdagskriminaliteten.